Σκυλί πετάχτηκε σε συμπιεστή σκουπιδιών ξενοδοχείου – Σάλος στην Κύπρο [pics&vid]

0
762

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο με αφορμή την αποτρόπαια υπόθεση κακοποίησης ενός αδέσποτου σκύλου που πετάχτηκε σε μηχάνημα συμπίεσης σκουπιδιών ενός ξενοδοχείου στον Πρωταρά επειδή γάβγιζε!

Το περιστατικό έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της υπεύθυνης του ξενοδοχείου Αναστασίας Τσόκκου με τον βουλευτή των κύπριων Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη.

Η διευθύντρια του ξενοδοχείου «Anastasia Beach Hotel» κατηγορείται ότι έριξε μαζί με δύο μέλη του προσωπικού σε συμπιεστή απορριμμάτων το σκυλάκι Μπίλλυ επειδή γάβγιζε έξω από το ξενοδοχείο.

Μάλιστα, πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκαν έξω από το ξενοδοχείο ενώ η διαμαρτυρία πήρε άγρια τροπή και οι διαδηλωτές φώναζαν βρισιές εναντίον της κας. Τσόκκου, η οποία, κατέγραφε με την κάμερα του κινητού της τις αντιδράσεις!

Ένας διαδηλωτής δήλωσε ότι «περιμέναμε μια συγνώμη από τους ιδιοκτήτες, και όχι να μας φωτογραφίζουν – σαν να είμαστε οι εγκληματίες».

Η κα. Τσόκκου έστρεψε τα πυρά της και προς τον βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, τον οποίο αποκαλεί ψεύτη, ενώ του διαμήνυσε ότι «οι Παραλιμνίτες σε έμαθαν. Ούτε τους προηγούμενους ψήφους που πήρες από την περιοχή μας δεν θα πάρεις».

Για το περιστατικό που σημειώθηκε με εργαζόμενους ξενοδοχείου, οι οποίοι φέρονται να έριξαν σε μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων, ζωντανό σκυλί στο Πρωταρά, απάντησε χθες το απόγευμα η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Πρόκειται για την εταιρεία Tsokkos Hotels, η οποία σε ανακοίνωση της καταδικάζει το απάνθρωπο συμβάν και σημειώνει ότι μέχρι η Αστυνομία να ολοκληρώσει το πόρισμα της για την υπόθεση, οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διευθυντής του ξενοδοχείου έδωσε εντολή σε εργαζόμενους όπως μεταφέρουν το σκυλί που περιφερόταν άρρωστο και αδέσποτο σε καταφύγιο, κάτι που δεν υπάκουσαν με αποτέλεσμα να συμβεί το θλιβερό αυτό περιστατικό.

—Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η διεύθυνση του ξενοδοχείου έγινε δέκτης παραπόνων από πελάτες για το γεγονός ότι άρρωστο κουτάβι, αγνώστου ιδιοκτησίας περιφερόταν γύρω από το ξενοδοχείο και γύρω από τους χώρους της πισίνας. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου έδωσε άμεσα οδηγίες σε δύο υπαλλήλους του ξενοδοχείου να μεταφέρουν το αδέσποτο σκυλάκι σε καταφύγιο, προκειμένου να τύχει της δέουσας περίθαλψης και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος.

Οι δύο εργαζόμενοι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του διευθυντή του ξενοδοχείου και προέβησαν σε πράξη απάνθρωπη, ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα από την Τsokkos Hotels.

Το κουτάβι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική στο Παραλίμνι όπου έτυχε της δέουσας περίθαλψης. Το κουτάβι αναρρώνει και βρίσκεται ακόμα στην κλινική. Στελέχη της εταιρείας μας  ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του σε τακτική βάση. Τα έξοδα της περίθαλψης έχουν αναληφθεί εξ ολοκλήρου από την Tsokkos Hotels, η οποία αμέσως μετά την πλήρη ανάρρωση του κουταβιού, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί μόνιμο σπίτι για το σκυλάκι.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής καταγραφή των γεγονότων και διερεύνηση του περιστατικού. Η Tsokkos Hotels διαβεβαιώνει ότι ανάλογα με το πόρισμα της Αστυνομικής έρευνας θα προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου νομικών διαδικασιών και αυστηρότατων κυρώσεων σε βάρος των εμπλεκόμενων εργαζομένων.

Η Τsokkos Hotels καταδικάζει την ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και απάνθρωπη πράξη και ήδη έχει λάβει μέτρα για όλους τους εμπλεκόμενους στην καταδικαστέα πράξη. Ήδη όλα τα εμπλεκόμενα άτομα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μέχρι να βγει το πόρισμα της Αστυνομίας.

Η Tsokkos Hotels είναι πρωταγωνιστής της τουριστικής βιομηχανία για 35 χρόνια και είναι μια εταιρεία πολύ ευαίσθητη σε ο,τιδήποτε αφορά την διαβίωση και την ευημερία των ζώων. Υποστηρίζουμε και ενισχύουμε με πάμπολλους τρόπους φιλοζωικές οργανώσεις ενώ η κοινωνική μας ευθύνη επεκτείνεται και σε θέματα που αφορούν την  προστασία του περιβάλλοντος. Μετά το τραγικό αυτό συμβάν, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των στελεχών της εταιρείας, προκειμένου να συζητηθούν μέτρα και ιδέες για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Επιθυμούμε να καταδικάσουμε με βδελυγμία για άλλη μια φορά την ανήκουστη αυτή πράξη.

Θέλουμε ωστόσο να σημειώσουμε ότι οι παραπλανητικές γενικεύσεις σε ότι αφορά την τουριστική βιομηχανία του τόπου, με αφορμή καταδικαστέα πλην μεμονωμένα περιστατικά, θα πρέπει να αποφεύγονται».

econews

Σχόλια