Εξωσωματική γονιμοποίηση: νέα μέθοδος από ελληνίδα επιστήμονα αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας

1
31

Μια νέα μέθοδος αξιολόγησης των εμβρύων που θα εμφυτεύονται στη μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ποσοστό που φτάνει το 50%.

Συγκεκριμένα, η παρουσία υψηλών επιπέδων του DNA στα κύτταρα που παράγουν ενέργεια στο έμβρυο αποτελεί ένδειξη ότι θα αποτύχει η εμφύτευση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που ανέπτυξαν τη μέθοδο προσδιόρισαν ένα κατώτατο όριο, κάτω από το οποίο υπάρχει μια εγγύηση ότι θα πετύχει η εξωσωματική γονιμοποίηση και άνω του οποίου ότι δεν θα πετύχει, οπότε δεν χρειάζεται το ζευγάρι να μπει στην διαδικασία.

Η ερευνητική ομάδα διερεύνησε κατά πόσον η ποσότητα του μιτοχονδριακού DNA που βρέθηκε στα έμβρυα στα πρώτα στάδια θα μπορούσε να επηρεάσει τις πιθανότητες της επιτυχημένης εμφύτευσης του εμβρύου μετά τη μεταφορά του στη μήτρα.

Η επικεφαλής της έρευνας Δρ Ελπίδα Φραγκούλη, του Τμήματος της Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Παμεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε ότι η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι υπάρχει ένας «νέος ανεξάρτητος βιοδείκτης της βιωσιμότητας των εμβρύων που θα βοηθά τους γιατρούς να επιλέγουν για εμφύτευση τα έμβρυα που είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε κύηση».

«Πιστεύουμε ότι η προσθήκη αυτού του βιοδείκτη για τη διαδικασία θα αυξήσει τα ποσοστά αυτά σε 50 ή 60%», είπε και προσέθεσε ότι «Είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε, καθώς διαρκεί μόνο λίγες ώρες, και παρόλο που δεν έχουμε επεξεργαστεί ακόμα την τιμή , θα είναι πολύ φθηνή».

Τέσσερις ή πέντε κλινικές στη Μ. Βρετανία και τη Ισπανία ήδη χρησιμοποιούν την τεχνική δωρεάν ως μέρος του ελέγχου τους , δίνοντας ως αντάλλαγμα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη εμπορική ανάπτυξη της τεχνικής αυτής.

Μελέτες για την τεχνική δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό, αλλά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ετήσια Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) που έλαβε χώρα από τις 29 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου στο Μόναχο της Γερμανίας.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αξίζει να εξετάσει κάποιος και το Κορντισεπς.

    Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική το Κορντισεπς χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας

    Σε κλινικές μελέτες, το Κόρντισεπς δείχνει να αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων & το δυναμικό επιβίωσης τους, να μειώνει τον αριθμό των μη-γόνιμων σπερματοζωαρίων & την συχνότητα εμφάνισης δυσμορφιών τους

Comments are closed.