«Αδέσποτος» κροκόδειλος αναστατώνει κατοίκους και Αρχές στο Ρέθυμνο

1
14

Η εμφάνιση ενός κροκόδειλου στο νομό Ρεθύμνης στην Κρήτη έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχές και τις τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rethymnonews, ο κροκόδειλος μήκους περίπου δύο μέτρων έκανε την εμφάνιση του στο Φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο και τυχαία έγινε αντιληπτός από περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο  φράγμα ορισμένες φορές πολίτες βουτάνε, όπως για παράδειγμα την ημέρα των Φώτων κατά την οποία και καθαγιάζονται τα νερά του.

O διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Εργων Ο.Α.Κ. Βαγγέληw Μαμαγκάκης επιβεβαίωσε στο rethymnonews τον εντοπισμό του ερπετού  λέγοντας ότι «δύο πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή του Φράγματος των Ποταμών παρατήρησαν έναν κροκόδειλο περίπου 2 μέτρων να κινείται στην ξηρά και κατόπιν να βουτάει στη λίμνη του φράγματος»

«Στην αρχή θεωρήσαμε ότι πρόκειται για φάρσα» υπογράμμισε ο κ. Μαμαγκάκης, «όμως αφού διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αξιόπιστους μάρτυρες αρχίσαμε να το ερευνάμε».

Προσπαθώντας να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, θα ψάξουν για ίχνη στο σημείο που εθεάθη το ερπετό, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και η τεχνολογία με ειδικές μηχανές λήψης προκειμένου να εντοπιστεί.

Όσον αφορά στην προέλευση του κροκόδειλου, ο κ. Μαμαγκάκης ανέφερε ότι θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιον που τον είχε σπίτι του ως κατοικίδιο και όταν μεγάλωσε τον παράτησε στο φράγμα, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει ξεφύγει ή να έχει εγκαταλειφθεί από τσίρκο που επισκέφτηκε στον παρελθόν την περιοχή.

Τις Αρχές αναμένεται να συνδράμει με τις γνώσεις του ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, κ. Λυμπεράκης. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα για να αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή όπου και εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ο κροκόδειλος.

Tέλος αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες και μετά από βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής, γίνεται λόγος και για δεύτερο κροκόδειλο, ο οποίος φαίνεται (όχι ξεκάθαρα) στα πλάνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αγωνία για το εάν πρόκειται για ζευγάρι κροκοδείλων με ότι αυτό συνεπάγεται στην περίπτωση που δεν πιαστούν και μετά από καιρό μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.

Οι απαντήσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε συνετό είναι οι πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν την κοίτη του φράγματος.

Πηγή/Photo: rethymnonews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.