Μικρή ΔΕΗ: το ν/σ υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

1
9

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, σήμερα το μεσημέρι, επί της προσφυγής που έχει καταθέσει η διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο, καθοριστικό βήμα, που δεν θα είναι άλλο από την επιστράτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατικός μηχανισμός είναι ήδη έτοιμος προκειμένου αμέσως να αρχίσουν να διανέμονται τα φύλλα πορείας στους εργαζομένους και η ΔΕΗ να αρχίσει και πάλι να λειτουργεί κανονικά, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.

—Τι γίνεται με τη δικαστική απόφαση

Το αργότερο μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την απεργία στη ΔΕΗ, μετά την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της Επιχείρησης και συζητείται αυτή την ώρα. Την απόφαση αναμένει και η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο, καθοριστικό βήμα, που δεν θα είναι άλλο από την επιστράτευση.

Νωρίτερα, εργαζόμενοι της ΔΕΗ προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, έλεγαν ότι ακόμη και αν βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο και εκτίμησαν ότι η συμμετοχή στην απεργία φθάνει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο διαχειριστής του συστήματος προειδοποιεί, ότι αν συνεχιστεί η απεργία θα έχουμε νέες διακοπές στο ρεύμα απόψε, μετά τα χθεσινά προβληματα σε περιοχές της Αττικής και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι χθες, σε Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη, Αμύνταιο και άλλες περιοχές της Ελλάδας οι μονάδες παραγωγής έβγαιναν η μια μετά την άλλη εκτός λειτουργίας. Συνολικά 13 από τις 21 μονάδες έκλεισαν στερώντας από το σύστημα ισχύ 3.400 μεγαβάτ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.