ΔΕΗ: οι ΑΠΕ ενάντια στη ΓΕΝΟΠ, αποτρέπουν τις διακοπές ρεύματος

0
15

Δεν θα σημειωθούν διακοπές ρεύματος σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με πληροφορίες του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), παρά το γεγονός ότι 13 μονάδες της ΔΕΗ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

Το ισχυρό αιολικό δυναμικό, τα υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας που ευνοούν τα φωτοβολταϊκά, αλλά και η σχετική δροσιά που περιορίζει τη χρήση των κλιματιστικών έχει ως συνέπεια η ζήτηση ενέργειας διατηρείται σε κανονικά επίπεδα και να καλύπτεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ παρακολουθεί τα επίπεδα παραγωγής και ζήτησης, ώστε να προχωρήσει σε διακοπές ηλεκτροδότησης εφόσον απαιτηθεί.

Εκτίμηση είναι ότι τις βραδυνές ώρες θα γίνουν περικοπές (όπως έγιναν και χθες το βράδυ) καθώς δεν λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά.

—Εκδικάζεται η αγωγή

Εν τω μεταξύ, στη μια το μεσημέρι εκδικάζεται η αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της επιχείρησης.

Από την απόφαση του Δικαστηρίου θα κριθεί η στάση της κυβέρνησης αλλά και το μέλλον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου και θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος κατέθεσε νωρίτερα βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την «μικρή» ΔΕΗ .

Μεταξύ άλλων, στις τροπολογίες που κατέθεσε στο νομοσχέδιο, διευκρινίζεται ότι οι επενδυτικές προτάσεις πρέπει να είναι πάνω από τη λογιστική αξία της εταιρείας, ότι οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση για πέντε χρόνια, ότι το σύνολο των εσόδων από την αποκρατικοποίηση θα πάει στη ΔΕΗ και ότι οι κάτοικοι κοντά στις μονάδες θα έχουν προτεραιότητα σε τυχόν προσλήψεις λόγω εντοπιότητας.

Νωρίτερα, ο κ. Μανιάτης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως σημαντική μεταρρύθμιση, με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την προστασία των καταναλωτών.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη και θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

econews

Σχόλια