Με «Όψεις της Σαντορίνης: ταξίδι μεταξύ λογοτεχνίας και επιστήμης» πέφτει η αυλαία στις Γεωσυναντήσεις

0
9

Στις 30 Ιουνίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών ΓεωΣυναντήσεις-Les Rencontres de la Terre θα φιλοξενήσει πάνω σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη, τη γεωλόγο Παρασκευή Νομικού, από τη Σαντορίνη.

Θα μας διηγηθεί ό,τι αγνοούμε για την ιστορία, τη δυναμική και τη δραστηριότητα του ηφαιστειακού συγκροτήματος της Σαντορίνης που έχει χαρίσει πολλαπλές θεαματικές εκρήξεις, με πιο γνωστή τη Μινωϊκή, πριν 3600 χρόνια, μια από τις ισχυρότερες εκρήξεις στον κόσμο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην υπέροχη ταράτσα του κέντρου Ελληνικής Γλώσσας Λέξη-Λόγος  (Καπνικαρέας 3, Αθήνα), ένα μαγικό χώρο για ένα μυθικό ηφαίστειο.

Η Παρασκευή Νομικού θα μας οδηγήσει μέσα στο χρόνο, σε ένα ταξίδι μεταξύ γραμμάτων και επιστημών, όπου θα ακούσουμε τη φωνή των ποιητών και συγγραφέων που περιέγραψαν τη Σαντορίνη μέσα στους αιώνες. Θα μας αποκαλύψει, με εικόνες και βίντεο τα μυστικά της κρυφής πλευράς του ηφαιστείου, του υποθαλάσσιου χώρου που πρόσφατα εξερευνείται.

Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών ΓεωΣυναντήσεις-Les Rencontres de la Terre ξεκίνησε το Φεβρουάριο με την ομιλία του Αστροφυσικού Hubert Reeves και λήγει μ’ αυτή την εκδήλωση για το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος Ελλάδα-Γαλλία-Συμμαχία 2014 του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από το 2009, όταν ξεκίνησε η δραστηριότητα του, το Φεστιβάλ στηρίζεται από το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστήμων Περιβάλλοντος.

 

Σχόλια