Ας απαντήσει η κυβέρνηση στους πολίτες γιατί δεν αναπτύσσεται η αιολική ενέργεια

0
5

Με εκδηλώσεις σε όλον τον πλανήτη εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2014, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας, GWEC και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, EWEA.

Στην Ελλάδα, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), ο εθνικός εκπρόσωπος της EWEA, οργάνωσε εκδηλώσεις που διήρκεσαν ένα μήνα και κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιουνίου με την τελετή λήξης στο MALL, όπου λειτούργησε το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ από τις 11 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν τα παιδιά των οποίων τα έργα διακρίθηκαν στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Επίσης απονεμήθηκαν τα κύπελλα του 5ου ποδοσφαιρικού τουρνουά 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ 2014», στην για 2η συνεχόμενη φορά πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΝΤΕΚΑ ΑΕ, στη δεύτερη EUNICE και στην τρίτη ENEL GREEN POWER, καθώς και στον πρώτο σκόρερ κ. Κατσούγκρη της MPENER AE, στον MVP του τουρνουά κ. Πεντάρη της ΕΝΤΕΚΑ και τέλος απονεμήθηκε το κύπελλο Fair Play στην ομάδα της JASPER AE.

Για 8η συνεχόμενη φορά η ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου και για 8η συνεχόμενη φορά έδωσε το «παρών» ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος ανελλιπώς από το 2007 τιμά τις εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ με την παρουσία του.

Από τις 11 έως την γιορτή του Αίολου στις 15 Ιουνίου, δεκάδες πολίτες επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ και αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής και στην έκθεση φωτογραφίας, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας.

Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων το ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι η αιολική ενέργεια αποτελεί μια μοναδική βιώσιμη ενεργειακή επιλογή για ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον. Είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, είναι φιλική προς το άμεσο περιβάλλον και αποτελεί μοναδική ασπίδα προστασίας έναντι των κλιματικών αλλαγών.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τα οφέλη αυτής της ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, της δικής μας ανεξάντλητης πηγής ενέργειας, έθεσαν ένα απλό ερώτημα : «Γιατί καθυστερεί τόσο η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας;

Εμείς δώσαμε την δική μας απάντηση στους πολίτες.

Αναρωτιόμαστε όμως αν η Κυβέρνηση πιστεύει ότι θα έπρεπε να απαντήσει και αυτή στους πολίτες και κυρίως στα παιδιά, γιατί το δικό τους μέλλον διακυβεύεται από τις ενεργειακές επιλογές της Κυβέρνησης.»

Σχόλια