Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 2014: οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα

0
5

Ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουνίου με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ 2014», με την ομάδα της ΕΝΤΕΚΑ να κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, όπου κατέβαλε με 4-1 την ευχάριστη έκπληξη του φετινού τουρνουά την ισχυρή ομάδα της EUNICE. Τρίτη αναδείχθηκε η ομάδα της ENEL GREEN POWER.

Το Σαββατοκύριακο της γιορτής του ανέμου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 2014.

* Χθες Σάββατο δόθηκαν δύο παραστάσεις «ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ»: μικρά παιδιά και επαγγελματίες χορευτές συμμετέχουν στη Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου, την ημέρα της Καθαρής Ενέργειας, δίνοντας όλη τη δική τους εσωτερική ενέργεια. Με μουσική που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο, τη rock με την disco και τραγούδια που έχουν τον άνεμο ως πηγή έμπνευσης, η Σχολή Χορού Lillian συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

* Σήμερα Κυριακή 15 Ιουνίου, από 12 με  2 και η Αλίκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 2014…! Μια μουσικοθεατρική παράσταση με στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην όπερα! «Η Αλίκη Συναντά τη Χώρα των Θαυμάτων» Η Αλίκη ξεκινά το ταξίδι της με σκοπό να γνωρίσει καινούργιους τόπους και να συναντήσει τα μαγικά πλάσματα των παραμυθιών που τόσο αγαπά. Μέσα από το ταξίδι ανακαλύπτει τη δύναμη της αγάπης και με τη βοήθεια της μουσικής καλείται να ξεπεράσει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται ώστε να βρει το δρόμο του γυρισμού…«Και μην ξεχνάς πότε-πότε να κλείνεις τα μάτια σου και να ακούς τη μουσική. Έτσι όποιος μαγικός τόπος θελήσεις, θα είναι εκεί.»

Και φυσικά οι επισκέπτες στο χώρο των εκδηλώσεων μπορούν να:

* Να επισκεφθούν την Έκθεση Φωτογραφίας του βραβευμένου δύο φορές (2007 και 2013) σε διαγωνισμό Φωτογραφίας που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας, κ. Μιχάλη Κωνσταντινίδη.

* Να επισκεφθούν την έκθεση Αιολικής Ζωγραφικής παιδιών νηπιαγωγείων και δημοτικών του Διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Αιολική Ενέργεια και τις Ανεμογεννήτριες.

* Να επισκεφθούν τον Αιολικό Παιδότοπο μας, όπου με τη βοήθεια παιδαγωγών και εθελοντών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν χειροτεχνίες με θέμα τον άνεμο, όπως μία χάρτινη ανεμογεννήτρια ή να βάψουν και να ζωγραφίσουν ανεμόμυλους.

* Να παρακολουθήσουν αφηγήσεις Παραμυθιών του Ανέμου στην ειδικά διαμορφωμένη Γωνιά του Παραμυθιού το Σάββατο 14/6/14 μετά τις 19:00 και την Κυριακή μετά τις 16:00, από τις κυρίες Κατερίνα Καστάνη και Βιολέτα Σολιδάκη, που θα ταξιδέψουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας

* Και φυσικά να πάρουν αναμνηστικά ανεμομυλάκια.

Τέλος την Κυριακή 15/6/2014 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των εκδηλώσεων κατά την οποία

* Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία στα παιδιά που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής.

* Θα απονεμηθούν τα κύπελλα του ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5 στις τρεις πρώτες ομάδες, ΕΝΤΕΚΑ EUNICE και ENEL GREEN POWER καθώς και τα κύπελλα 1ου σκόρερ του τουρνουά, MVP του τουρνουά και ομάδος FAIR PLAY.

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2014 πραγματοποιούνται σε όλον τον πλανήτη υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας GWEC και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας EWEA, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ. Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών και στην ενημέρωση του για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, που προσφέρει μια βιώσιμη ενεργειακή λύση παράγοντας ενέργεια η οποία είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Επ’ αφορμή της ολοκλήρωσης το τουρνουά 5Χ5 και της κορύφωσης των εκδηλώσεων ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Γιάννης Τσιπουρίδης δήλωσε:

«Ο αιολικός κλάδος παγκοσμίως, δηλώνει δυναμικά παρών και έτοιμος να αναλάβει το βάρος που του αναλογεί από τη ίδια τη φύση του αντικειμένου που επέλεξε να υπηρετεί.

Η Αιολική ενέργεια τον 21ο αιώνα δίνει λύσεις σε τρία πολύ βασικά προβλήματα της ανθρωπότητας:

* Στην οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα μας οδηγήσει έξω και πέρα από την παγκόσμια οικονομική κρίση,

* Στην αντικατάσταση ρυπογόνων, ακριβών και υπό εξάντληση ορυκτών ενεργειακών πηγών, παρέχοντας ανεξαρτησία ενεργειακής τροφοδοσίας και απεγκλωβισμό από ενεργειακά κέντρα σε εμπόλεμες ζώνες,

* Στην προστασία του άμεσου περιβάλλοντος και την θωράκιση του πλανήτη για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η αιολική ενέργεια και οι λοιπές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), συνιστούν τον ανεξάντλητο εγχώριο ενεργειακό πλούτο της πατρίδος μας και να κάνει ότι είναι δυνατόν να τον αναπτύξει, ώστε η Ελλάδα, να απολαύσει όλα τα οφέλη που προσφέρει η αιολική ενέργεια και οι λοιπές Α.Π.Ε.»

Σχόλια