Γυναίκα είχε ως κατοικίδια 300 αρουραίους

0
16

Έχει και η ζωοφιλία τα όριά της. Αυτό αποδεικνύει η περίπτωση μιας 43χρονης γυναίκας στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία συνελήφθη από την αστυνομία να συγκατοικεί με 300 αρουραίους στο μικρό δωμάτιο ενός συνοικιακού ξενοδοχείου.

Η Erica J. ή “Ποντικο-κόριτσο” όπως τη βάφτισαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης απελευθέρωνε τους αρουραίους σε πάρκα της περιοχής με συνέπεια τα τρωκτικά να εισβάλλουν ακόμα και σε γειτονικά διαμερίσματα.

“Οι αρουραίοι μεταδίδουν ασθένειες και μπορούν να μεταφέρουν παράσιτα” επισήμανε στο KUTV.com η επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας και Ελέγχου Ζώων του Σαν Φρανσίσκο, Ντενίζ Μποντζιοβάνι.

“Με απασχόλησε άμεσα η κατάσταση της Έρικας. Πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί”.

Η Μποντζιοβάνι ανέφερε ότι η υπηρεσία της προσπάθησε να υιοθετήσει το μέγιστο αριθμό αρουραίων, ενώ χιλιάδες έχουν υποβληθεί σε ευθανασία και πολλοί ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Patriot News”, ένα μόνο ζευγάρι αρουραίων μπορεί να γεννήσει 15.000 νέους αρουραίους κάθε χρόνο, ενδεικτικό της κλίμακας του προβλήματος.

Σχόλια