Συνέδριο για τις Πράσινες Προμήθειες στην Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας στις Βρυξέλλες

0
54

Το έργο «Buy Smart+ Πράσινες προμήθειες στην Ευρώπη», εταίρος του οποίου είναι ηΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., επικράτησε ανάμεσα σε υψηλού επιπέδου υποψηφίους και εξασφάλισε μία θέση για τη διεξαγωγή συνεδρίου στο EUSEW 2014 στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας (EUSEW) πραγματοποιείται φέτος μεταξύ 23 και 27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες και σε όλη την Ευρώπη. Το έργο Buy Smart+ διοργανώνει συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του κτιρίου Charlemagne.

Κάθε μέρα, τόσο τα δημόσια ιδρύματα όσο και οι ιδιωτικές εταιρείες κάνουν μικρές και μεγάλες αγορές, επιλέγοντας προσφορές που βασίζονται αποκλειστικά στην χαμηλότερη τιμή. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται χωρίς να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα προϊόντα αυτά συχνά έχουν υψηλότερο λειτουργικό κόστος και καταναλώνουν περισσότερους πόρους και ενέργεια.

Στις πράσινες δημόσιες συμβάσεις (ΠΔΣ) η επιλογή των προσφορών βασίζεται σε μια αξιολόγηση του κόστους κύκλου ζωής (αγοράς, λειτουργίας και διάθεσης), και όχι μόνο στην χαμηλότερη τιμή. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι πιο ακριβά κατά τη
στιγμή της αγοράς, τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα μπορεί να αποδειχθούν φθηνότερα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Το συνέδριο του έργου Buy Smart + θα δείξει διαφορετικές προσεγγίσεις για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών για την εξοικονόμηση ενέργειας, για τη βελτιστοποίηση του κόστους του προϋπολογισμού και για την να εκπλήρωση προμηθειών με φιλικό προς το περιβάλλον και αποδοτικό τρόπο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν: http://www.eusew.eu/component/see_eventview/?view=see_eventdetail&eventid=19
05

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Buy Smart +, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ: http://www.buysmart.info/index.php/cat/724/title/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%
CE%AE/

Σχόλια