Κρήτη και Γύθειο λένε «όχι» στα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο

0
11

Νέα διαδήλωση κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο διοργανώνεται στην Κρήτη, ενώ ανάλογες δράσεις διοργανώνονται στο Γύθειο και την Καλαβρία της νότιας Ιταλίας.

Ειδικότερα, στην Κρήτη διοργανώνεται διαδήλωση διαμαρτυρίας απόψε στις 7 στη δημοτική αγορά Χανίων.

«Μοναδική οριστική λύση είναι όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων απ” όλες τις χώρες του πλανήτη» αναφέρεται στο κάλεσμα του Συντονιστικού των Χανίων.

«Όχι χημικά στη Μεσόγειο» λένε και οι αλιείς του Ρεθύμνου με ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρεται: «Καλούμε όλους τους Κρητικούς και όλους τους Έλληνες να διαμαρτυρηθούν, να αντιδράσουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ώστε να μην επιτραπεί από την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς η καταστροφή των χημικών της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο, μέσω της διαδικασίας της υδρόλυσης».

—Στο Γύθειο

Την ίδια ώρα διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στο Γύθειο με πρωτοβουλία του Αλιευτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης «Λακωνικός Κόλπος» και του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Ομίλου Μάνης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συμβολική εν πλω διαμαρτυρία των καϊκιών μέσα στο λιμάνι του Γυθείου, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά με το τοπικό μουσικό σχήμα «Περί Ορισμένης Ευθύνης»..

Σχόλια