Συναντήσεις με θέμα «Κοινωνικά Υπεύθυνες Επιχειρήσεις: Απασχόληση και άνθρωποι με αναπηρία» στη Θεσσαλονίκη

0
5

Η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. προσκαλεί επιχειρήσεις, εργοδότες και εργαζόμενους σε Συναντήσεις Πληροφόρησης και Ανταλλαγής εμπειριών με θέμα «Κοινωνικά Υπεύθυνες Επιχειρήσεις: Απασχόληση και άνθρωποι με αναπηρία».

Στόχος των ομαδικών συναντήσεων που θα ολοκληρωθούν έως τέλος Ιούνιου 2014 είναι η ανάπτυξη εξειδικευμένων παρεμβάσεων συμβουλευτικής και πληροφόρησης με τη συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα απασχόλησης ατόμων με αναπηρία.

Μέσα από το πρίσμα της διαχείρισης της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν σε τομείς που αφορούν τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις σε σχέση με την αποδοτικότητα των ανθρώπων με αναπηρία στην απασχόληση, τις θεωρητικές προσεγγίσεις της αναπηρίας και τις προσαρμογές στον εργασιακό χώρο που απαιτούνται ανάλογα την κάθε αναπηρία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των συναντήσεων θα γίνει παρουσίαση του σύγχρονου πλαισίου, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας παρεμβάσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Συνολικά θα υλοποιηθούν πέντε Συναντήσεις Εργοδοτών.

Οι πρώτες δυο δίωρες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για την Δευτέρα 26 & την Τρίτη 28 Μαΐου στις 19.00μμ στο Κτίριο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Καλαμαριάς (Πλατεία Σκρα).

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της: «Τοπικής Δράσης Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης» που υλοποιείται από την Α.Σ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετέχουν και οι Δήμοι Θερμαικου,
Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας Χορτιάτη.

Σχόλια