«Καθαρίστε τη Μεσόγειο» σε παραλίες και υδροβιότοπους της Δυτικής Αττικής

0
53

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, τιμώντας τους διαχρονικά πιο πιστούς και δυναμικούς εθελοντές της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, τα παιδιά, διοργανώνει κεντρικό καθαρισμό με τη συμμετοχή μαθητών της Δυτικής Αττικής την Τρίτη 27 Μαΐου και ώρα 9.00 π.μ. στην παραλία Ασπροπύργου.

Ο καθαρισμός που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, το Δήμο Ασπροπύργου, το Φωτογραφικό Αρχείο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου και την Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ, θα φέρει σε δυναμική συνέργια 160 μαθητές από τέσσερα δημοτικά σχολεία της Δυτικής Αττικής: το 1ο ΔΣ Ασπροπύργου (Γ2-Ε2 τάξεις), το 1ο ΔΣ Μεγάρων (Γ-Δ), το 2ο ΔΣ Ασπροπύργου (Δ1-Δ2) και το 4ο ΔΣ Ασπροπύργου (Στ1-Στ2). Σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει πολλές και χρόνιες περιβαλλοντικές προκλήσεις, τα παιδιά γίνονται «σημαιοφόροι» της ανιδιοτελούς συμμετοχής για τη διαφύλαξη του φυσικού μας κεφαλαίου και πρότυπο ενεργού πολίτη.

Ο καθαρισμός της ακτής θα πλαισιωθεί και από άλλες παράλληλες δράσεις με πολιτιστικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα οι μικροί εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πολιτιστικό στοιχείο της περιοχής μέσω παλιών φωτογραφιών, να μιλήσουν για τον εθελοντισμό και τη σημασία του, αλλά και να παίξουν, υπό την καθοδήγηση των ειδικά καταρτισμένων συνεργατών του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, εκπαιδευτικά παιχνίδια, με άξονα την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014 η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής διοργανώνει και δεύτερο καθαρισμό στον υδροβιότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων το πρωί της Πέμπτης 29 Μαΐου 2014 σε συνεργασία με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, το Δήμο Μεγαρέων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, τον Συντονιστικό Φορέα Συλλόγων Βουρκαρίου και την Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ.

—Καθαρισμοί στις παραλίες της Αρκαδίας

Σημειώνεται ότι στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «Καθαρίστε την Μεσόγειο» συμμετέχει για 6η συνεχόμενη χρονιά και ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Φορέας Διαχείρισης θα προβεί σε εθελοντικούς καθαρισμούς με την συμμετοχή πολιτών και μαθητών Α’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα, Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 έγινε καθαρισμός στο παράλιο Άστρος Κυνουρίας και συγκεκριμένα στην παραλία Ατσίγγανος.

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου θα γίνει καθαρισμός στην παραλία της Πλάκας Λεωνιδίου στις 9 το πρωί.

Σχόλια