Ένα πόσιμο αντηλιακό αδρανοποιεί την ηλιακή ακτινοβολία; [video]

0
9

Η εταιρεία Osmosis Skincare από το Κολοράντο των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι έχει εφεύρει ένα πόσιμο υγρό αντηλιακής προστασίας.

Το προϊόν H2O UV Neutralizer υποτίθεται ότι αποτελείται από νερό επεξεργασμένο με ραδιοκύματα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η κατάποση δύο μισής κουταλίας της σούπας από το αυτό το υγρό μια ώρα πριν από τον έκθεση στον ήλιο παρέχει προστασία για τρεις ώρες.

Ωστόσο, ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), αλλά και το Βρετανικό Ίδρυμα Δερματολογίας δείχνουν να έχουν διαφορετική άποψη.

Ο ιδιοκτήτης της Osmosis Skincare, Δρ Μπεν Τζονσον υποστηρίζει ότι η “αποτύπωση” ραδιοκυμάτων στα μόρια του νερού αδρανοποιεί τις ακτινοβολίες UVA και UVB waves.

“Οταν καταπίνεις 2 ml από αυτό το προϊόν, μετά από μια ώρα πάλλεται το δέρμα σου σε συχνότητες που αδρανοποιούν την ηλιακή ακτινοβολία σε ποσοστό 97%” λέει ο Τζόνσον σε σποτάκι στο YouTube.

Η εταιρεία κρατάει βέβαια «πισινή» λέγοντας ότι το προϊόν δεν λειτουργεί σε όλους τους ανθρώπους και η επίδρασή του εξαρτάται από τη γωνία του ήλιου, τη λήψη φαρμάκων, την κατανάλωση αλκοόλ και την γενική κατάσταση της υγείας του χρήστη.

Ο Hermoine Lawson του Βρετανικού Ιδρύματος Δερματολογίας συστήνει απόλυτη προσοχή καθώς τα όσα υποστηρίζει ο Τζόνσον δεν αποδεικνύονται από κλινικά πειράματα.

econews

Σχόλια