Ρεκόρ για τις ΑΠΕ στη Γερμανία – Κάλυψαν ως 75% της συνολικής ζήτησης ενέργειας

0
9

Παρότι, στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναδύονται νέες δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία απέδειξε για μια ακόμα φορά τον λόγο για τον οποίο εξακολουθεί να κατέχει ηγετική θέση.

Την προηγούμενη Κυριακή (18/5), οι ΑΠΕ κάλυψαν το 74% της συνολικής ζήτησης ενέργειας της χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Σύμφωνα με τη “δεξαμενή σκέψης” Agora Energiewende, φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, μονάδες βιομάζας και υδροηλεκτρικά εργοστάσια παρήγαγαν συνολικά 43,54 Γιγαβάτ από τις 12 ως τη μία το μεσημέρι, καλύπτοντας τα τρία τέταρτα των συνολικών ενεργειακών αναγκών.

Η Agora Energiewende επεσήμανε ότι η αδυναμία ορισμένων μονάδων βάσης να διακόψουν τη λειτουργία τους άμεσα δημιουργώντας “χώρο” για τις ΑΠΕ είχε ως αποτέλεσμα 10 Γιγαβάτ ενέργειας να εξαχθούν σε γειτονικές αγορές.

Σε αυτή τη μεγάλη μέρα για τις ΑΠΕ, τα φωτοβολταϊκά έδωσαν 15,2 Γιγαβάτ -το μισό της μέγιστης ισχύος των 33 GW που έχουν ποτέ παράσχει, καθώς το βόρειο τμήμα της χώρας καλυπτόταν από νέφη- ενώ τα αιολικά έδωσαν 21 Γιγαβάτ.

Την ίδια περίοδο οι μονάδες ορυκτών καυσίμων, άνθρακα και φυσικού αερίου, υπολειτούργησαν στο μισό της μέγιστης ηλεκτροπαραγωγικής τους δυνατότητας.

Στο σύνολο της ημέρας ΑΠΕ και ορυκτά καύσιμα μοιράστηκαν τα συνολικά ηλεκτρικά φορτία.

econews

Σχόλια