Η «συμμετοχική προσέγγιση» στο Θερινό Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων της ΜΚΟ «Ιωάννης Καποδίστριας»

0
16

Η Μ.Κ.Ο. Ιωάννης Καποδίστριας μέλος της ομάδας «Youth 4 Europe» συνεχίζοντας το ακαδημαϊκό της έργο διοργανώνει το 3ο Θερινό Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων με τίτλο “Βιώσιμη Ανάπτυξη, Νησιωτικός Χώρος και Οικονομική Κρίση: Η Συμμετοχική Προσέγγιση ως Εργαλείο Επανεκκίνησης της Αναπτυξιακής Διαδικασίας”.

To πρόγραμμα που θα λάβει χώρα στη Μυτιλήνη την περίοδο 23-27 Ιουλίου 2014, εστιάζει το ενδιαφέρον του στην αντιμετώπιση των αναπτυξιακών προβλημάτων των νησιωτικών περιοχών, επιχειρώντας τη δημιουργία μιας πλατφόρμας συζήτησης διεπιστημονικού ενδιαφέροντος μεταξύ των διδασκόντων και των διδασκομένων, με έμφαση τόσο στο θεωρητικό πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο (ολοκληρωμένη προσέγγιση, μακρόπνοη προοπτική, συμμετοχικές προσεγγίσεις, ‘πράσινη’ ανάπτυξη κ.λ.π.), όσο και στις μεθοδολογικές προσεγγίσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να κατατίθενται έως τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.

Βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, την προκήρυξη καθώς και την αίτηση συμμετοχής για το φετινό πρόγραμμα:
http://ioanniskapodistrias.org.gr/akademaika-programmata/diepistemonika-programmata/

Σχόλια