Σε κλοιό πυρκαγιών και καύσωνα η Καλιφόρνια – Ένας νεκρός

0
6

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους στη νότια Καλιφόρνια εξαιτίας των μαζικών πυρκαγιών που πλήττουν την περιοχή.

Τη φωτιά υποδαυλίζουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Σύμφωνα με το CNN, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Έχει επίσης διαταχθεί η μερική εκκένωση της στρατιωτικής βάσης στο Καμπ Πέντλετον, μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικές εγκαταστάσεις για το προσωπικό και ένα σχολείο, καθώς και ενός πάρκου αναψυχής.

Την τρίτη ημέρα από τη στιγμή που ξέσπασαν οι φωτιές καταστράφηκαν τουλάχιστον 20 σπίτια στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο, όπου οι πυροσβέστες επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στις παρυφές της πόλης του Σαν Μάρκος, περίπου εξήντα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Σαν Ντιέγκο.

«Όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν. Το Σαν Μάρκος είναι η περιφερειακή μας προτεραιότητα» ανέφερε ανακοίνωση της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Οι υποχρεωτικές εκκενώσεις σπιτιών στην πόλη του Σαν Μάρκος παραμένουν σε ισχύ», επισημαίνει η πυροσβεστική, προσθέτοντας ότι έχουν εκδοθεί 13.000 διαταγές για εκκένωση κατοικιών και ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια.

Ένα συγκρότημα 18 διαμερισμάτων καταστράφηκε κοντά στο Κάρλσμπαντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Σαν Μάρκος, όπου τουλάχιστον άλλες τρεις κατοικίες κάηκαν από την ταχεία προώθηση της φωτιάς.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Σαν Μάρκος, Ρόμπι Ρίτσαρντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ και οι ισχυροί άνεμοι κάνουν το έργο της κατάσβεσης πολύ δύσκολο: «Σήμερα , έχουμε θερμοκρασίες πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου. Τα εδάφη είναι ήδη εξαιρετικά ξηρά» είπε. Η Καλιφόρνια συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του Λος Άντζελες αντιμετωπίζει αυτή την εποχή θερμοκρασίες πάνω από τους 38 βαθμούς.

Στο Κάρλσμπαγκ οι φωτιές έκαψαν πολλά σπίτια και περισσότεροι από 11.000 ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή σύμφωνα με τις αρχές. Οι φωτιές διέκοψαν επίσης την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ευρύτερη περιοχή της δυτικής ακτής πλήττεται από πυρκαγιές το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αλλά οι φετινές μεγάλες φωτιές προκλήθηκαν νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σχόλια