Ρωσία εναντίον ΗΠΑ και στη μέση ο ISS (video)

0
9

Για ακόμα μια φορά στο διάστημα μεταφέρεται η διαμάχη ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Ως αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, η ρωσική κυβέρνηση έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Σημειώνεται ότι ο ISS αποτέλεσε ένα σύμβολο της εξομάλυνσης των σχέσεων Μόσχας-Ουάσιγκτον, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε ότι η Μόσχα θα απορρίψει το αίτημα των ΗΠΑ να παραταθεί η χρήση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού πέραν του 2020, ενώ θα απαγορεύσει στην Ουάσινγκτον να χρησιμοποιεί ρωσικής κατασκευής μηχανές πυραύλων για να εκτοξεύει δορυφόρους για στρατιωτική χρήση.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ακόμη ότι πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του συστήματος δορυφορικού γεωγραφικού εντοπισμού θέσης GPS από τον Ιούνιο.

Η Ρωσία αντιδρά στα σχέδια των ΗΠΑ να αρνηθούν να χορηγήσουν άδειες εξαγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, που η Ουάσινγκτον θεωρεί πως θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στο ρωσικό στρατό.

—Η Γη από τον ISS

Η απογοητευτική είδηση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την αποστολή ζωντανού σήματος υψηλής ευκρίνειας από τον ISS προς τη Γη χάρη στο οποίο οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μαγικές εικόνες της Υφηλίου από το διάστημα.

Η εικόνα προέρχεται από τέσσερις κάμερες HD που έχουν τοποθετηθεί στο εξωτερικό του ISS και είναι εγκιβωτισμένες σε ειδικά πλαίσια με συγκεκριμένη θερμοκρασία ώστε να προστατευθούν από την ακτινοβολία του διαστήματος.

Δείτε το video:


Live streaming video by Ustream

econews

Σχόλια