Ανατροπή Canadair στο Θερμαϊκό και αναγκαστική προσγείωση Boeing λόγω πουλιών

0
5

Δύο ατυχή περιστατικά με αεροπλάνα συνέβησαν χθες και σήμερα, ευτυχώς δίχως να θρηνήσουμε θύματα.

Σήμερα σημειώθηκε ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair (CL-415) στο Θερμαϊκό κόλπο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, το αεροσκάφος ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή Αγγελοχωρίου Μηχανιώνας την ώρα που πραγματοποιούσε προσθαλάσσωση για υδροληψία.

Το διμελές πλήρωμα διασώθηκε από εμπορικό πλοίο και διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή μετέβη ειδική ομάδα για τη ρυμούλκηση του αεροσκάφους στην ξηρά, ενώ επιτροπή εμπειρογνωμόνων διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

—Τα πουλιά

Χθες αεροπλάνο τύπου Boeing 737/800 της εταιρίας Enter Air στο οποίο επέβαιναν 190 Πολωνοί τουρίστες αναγκάστηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί κανονικά από τα Χανιά νωρίς το πρωί, αλλά λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε για να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Αιτία ήταν η είσοδος πουλιών στον κινητήρα του αεροσκάφους.

Οι πιλότοι ενημέρωσαν τον πύργο ελέγχου και έλαβαν τις οδηγίες που προβλέπουν οι κανονισμοί, ενώ χρειάστηκε να παραμείνουν λίγη ώρα στον αέρα.   Στο αεροσκάφος επέβαιναν 179 επιβάτες και 11 βρέφη.

Σχόλια