Πρωτομαγιά: οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο – Πορείες και Μέσα Μεταφοράς

0
4

Με κεντρικό σύνθημα «’Οχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά» πραγματοποιείται αυτήν την ώρα το συλλαλητήριο των συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), στην πλατεία Κλαυθμώνος. Παράλληλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία.

Στις δέκα ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος.

«Με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός, για να δημιουργηθεί αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για την Λαϊκή Συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο με Λαϊκή Συμμαχία και τον λαό πραγματικά στην εξουσία» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια έχει διακοπεί, ενώ κλειστός παραμένει και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

—Τα μέσα μεταφοράς

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς θα συμμετάσχουν τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, τα μέσα μεταφοράς την 1η Μαΐου θα κινηθούν ως εξής:

Οι συρμοί του Προαστιακού σιδηρόδρομου θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια καθ’όλο το 24ωρο.

Λεωφορεία και τρόλλεϋ θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι αντίστοιχη με αυτή κατά τις Κυριακές.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Τραμ, Ηλεκτρικός και Μετρό) θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας

Σημειώνεται ότι λόγω της 24ωρης απεργίας στον ΟΣΕκαι τον Προαστιακό οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Σχόλια