Σκύλος ροτβάιλερ με εκλογικό βιβλιάριο ψηφίζει στις Ευρωεκλογές

0
20

Εκλογικό βιβλιάριο στον σκύλο του, ένα ροτβάιλερ εν ονόματι Ζευς εξέδωσε ένας 45χρονος Βρετανός με αποτέλεσμα ο σκύλος να μπορεί να ψηφίσει στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Ο 45χρονος Ράσελ Χόιλ τώρα κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή στοιχεία στον κρατικό υπάλληλο που απέγραφε τους ψηφοφόρους στο Νόρτον της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα Evening Gazette, η τοπική αστυνομία κάλεσε για κατάθεση τον ιδιοκτήτη  του ηλικιωμένου ροτβάιλερ ώστε για να διαπιστώσει πώς μπόρεσε να αποκτήσει εκλογικό βιβλιάριο ο σκύλος στο όνομα «Ζευς Χόιλ».

Μάλιστα, ο Χόιλ κατηγορείται ότι παρείχε ψευδείς πληροφορίες. Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι το μόνο που έκανε ήταν να αστειευτεί στον κρατικό υπάλληλο λέγοντας ότι στο σπίτι ζουν εκτός από τον ίδιο, η γυναίκα του και το «παιδί» του, αναφερόμενος στον σκύλο, που όμως είναι πολύ μικρό ακόμη για να ψηφίσει.

«Ο Ζευς είναι 63 ετών, αν αντιστοιχίσουμε την ηλικία του σε ανθρώπινα χρόνια», φέρεται να είπε ο «μπαμπάς» Ράσελ.

Μάλιστα, μιλώντας για τον Ζευς τον χαρακτηρίζει ως «αγαθό γίγαντα» με τον χαρακτήρα του Σκούμπυ Ντου που δεν έχει εκδηλώσει ποτέ επιθετικότητα.

Ο ιδιοκτήτης του ροτβάιλερ κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο ή ακόμη και με φυλάκιση.

econews

Σχόλια