Οδηγός ζητά 1 εκατ. δολάρια από τους γονείς ποδηλάτη που σκότωσε με το SUV της

0
5

Μια απίθανη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας στον Καναδά. Η οδηγός ενός SUV που χτύπησε και σκότωσε με το αυτοκίνητό της έναν 17χρονο ποδηλάτη μήνυσε τους γονείς του θύματος αξιώνοντας 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η Σαρλίν Σάιμον επικαλείται την έκθεση της αστυνομίας που συντάχθηκε μετά το ατύχημα και όπου αναφέρεται ότι το ποδήλατο δεν είχε μεγάλους αντανακλαστήρες και ότι το θύμα φορούσε “σκούρα ρούχα”. Με βάση αυτή ζητά αποζημίωση με την αιτιολογία ότι “υπέστη σοβαρό σοκ” και ότι δεν μπορεί πλέον “να χαρεί τη ζωή της”.

Πριν από 18 μήνες, ο 17χρονος Μπράντον Μαζέφσκι με δύο φίλους επέστρεφαν με τα ποδήλατά τους στο σπίτι, στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, όταν χτυπήθηκαν από πίσω.

Ο άτυχος Μπράντον εκτινάχθηκε πάνω από την οροφή του SUV και έπεσε νεκρός στο οδόστρωμα.

Στην έκθεση της τοπικής αστυνομίας αναφέρθηκε ότι σημαντικότερη αιτία για το δυστύχημα ήταν η “έλλειψη ορατότητας που δεν επέτρεψε στην οδηγό του Kia να τους δει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει ελιγμό για να τους αποφύγει”.

Οι γονείς του θύματος ισχυρίζονται ότι η έκθεση της αστυνομίας είναι ανακριβής και δημιουργεί παρανοήσεις σχετικά με το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε έναν ευθύ, επίπεδο και καθαρό δρόμο (βλ. φωτογραφία).

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Treehugger η αγωγή του ενός εκατομμυρίου από την πλευρά του θύτη μπορεί να αποτελεί νομική τακτική, απάντηση στην αγωγή ύψους 900.000 δολαρίων που κατέθεσαν οι γονείς με τον ισχυρισμό ότι η οδηγός του SUV κατά τη στιγμή του δυστυχήματος “επιτάχυνε το όχημα ούσα υπό την επήρεια αλκοόλ ή έστελνε μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο”.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην μικρή πόλη Ίνισφιλντ του Καναδά κοντά στο Τορόντο.

econews

Σχόλια