Ανεμοστρόβιλοι σκότωσαν 12 άτομα, παρέσυραν ολόκληρες γειτονιές στις μεσοδυτικές ΗΠΑ (video)

0
29

Δώδεκα τουλάχιστον άνθρωποι έχουν αναφερθεί νεκροί στις μεσοδυτικές Πολιτείες Άρκανσο και Οκλαχόμα των ΗΠΑ εξαιτίας φονικών ανεμοστρόβιλων που σαρώνουν την περιοχή.

Το θάνατο δέκα ανθρώπων επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης του Άρκανσο, Μάικ Μπίμπε στο Tweeter, ενώ δύο ακόμα θύματα αναφέρθηκαν στην Οκλαχόμα.

Οι μεγαλύτερες απώλειες και καταστροφές έχουν καταγραφεί στην Κομητεία Φώκνερ του Άρκανσο, όπου στην πόλη Βιλόνια πληθυσμού 3.800 κατοίκων, σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια κατοικιών που κατέρρευσαν.

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Άρκανσο γύρω στις 7 το βράδυ (τοπική ώρα) δέκα μίλια δυτικά του Λιτλ Ροκ και κινήθηκε βόρεια. Δεν πέρασε απο την πρωτεύουσα της πολιτείας αλλά προκάλεσε ευρύτατες ζημιές στις γύρω περιοχές.

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε από ανεμοστρόβιλο στην πόλη Μέιφλαουερ, 35 χιλιόμετρα βορειο-δυτικά του Λιτλ Ροκ, όπου έχουν καταστραφεί περί τα 45 σπίτια, έχουν ξεριζωθεί δένδρα και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, καθιστώντας δύσκολο το έργο των διασωστών.

Ο διασώστες συνεχίζουν να ερευνούν στα ερείπια αναζητώντας θύματα. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό τραυματιών.

Δείτε video με τον ανεμοστρόβιλο στην πόλη Μέιφλαουερ.

econews

Σχόλια