Το Google Street View μας μεταφέρει στο χρόνο με το Time Lapse [pics]

0
8

Τη δυνατότητα να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο -για την ακρίβεια στα επτά προηγούμενα χρόνια- δίνει στους χρήστες του διαδικτύου η Google μέσω της υπηρεσίας Google Street View.

To Google Street View μας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, από τους δρόμους των παγκόσμιων μητροπόλεων ως τις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Υφηλίου.

Mε την επιλογή Time-Lapse, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν ένα εικονικό ταξίδι στο χρόνο και να βλέπουν πώς ήταν οι περιοχές που επισκέπτονται κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, όσο δηλαδή και η ηλικία των δορυφορικών φωτογραφιών που έχουν μεταφορτωθεί στο Google Maps από το 2007 και μετά όταν και εγκαινιάσθηκε η υπηρεσία.

Πλέον το Time Lapse περιλαμβάνεται και στο Google Street View με τους χρήστες να αποκτούν εικόνα για το πώς ήταν ορισμένοι δρόμοι και γωνιές σε πόλεις και άλλες περιοχές κατά την τελευταία επταετία.

Ειδικότερα, ο χρήστης κάνει κλικ σε ένα νέο εικονίδιο στην οθόνης, ενώ χρησιμοποιεί το λειτουργία Street View στο Google Maps. Στη συνέχεια επιλέγει έτος ή ακόμα και εποχή και βλέπει τα σημάδια που άφησε ο χρόνος στον τόπο που επέλεξε.

«Αν κάποτε ονειρευτήκατε να γίνεται ταξιδιώτης στο χρόνο σαν τον “Ντοκ” Μπράουν (από το «Back to the Future») τώρα είναι η ευκαιρία σας» έγραψε σε blog post ο Βινέι Σετ, product manager του Google Street View.

Οι εικόνες που περιλαμβάνονται στην ψηφιακή χρονοκάψουλα προήλθαν από παλαιότερες συλλογές του Google Street View από το 2007 και μετά.

Τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της νέας λειτουργίας του Street View


One World Trade Center, Νέα Υόρκη
Απρίλιος 2009 – Αύγουστος 2013


Μουσείο Soumaya, Μεξικό
Οκτώβριος 2010 – Νοέμβριος 2011


The Howard Theatre, Ουάσιγκτον
Ιούλιος 2009 – Μάιος 2012


Marina Bay Sands Resort, Σιγκαπούρη
Νοέμβριος 2008 – Μάιος 2013


Γκράφιτι στη Νέα Υόρκη
Ιούνιος 2009 – Αύγουστος 2013


Ναουκάλπαν, Μεξικό
Νοέμβριος 2008 – Οκτώβριος 2013


Στάδιο Φορταλέζα, Βραζιλία
Φεβρουάριος 2012 – Σεπτέμβριος 2013

econews

Σχόλια