Φλεγόμενη μπάλα από το διάστημα εξερράγη στο Μούρμανσκ (video)

0
25

Μια έκρηξη αντικειμένου στον ουρανό που εικάζεται ότι πρόκειται για μετεωρίτη κατέγραψαν κάτοικοι του λιμανιού Μούρμανσκ της Βόρειας Ρωσίας τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/4).

Όπως μεταδίδει το Russia Today, πολλοί οδηγοί που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης στις 2.10 το πρωί του Σαββάτου είδαν μια γαλάζια «ουρά» να σχηματίζεται στον νυχτερινό ουρανό.

Οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πτώση μετεωρίτη, αντίστοιχου με εκείνον που έπεσε στο Τσελιάμπινσκ στα Ουράλια Όρη πέρυσι, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επιστημονικά χείλη.

Μια διαφορετική εκδοχή λέει ότι πρόκειται για διαστημικό σκουπίδι που εισήλθε και διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί αλλά ούτε και το σημείο πτώσης των πιθανών συντριμμιών.

Κάθε χρόνο φτάνουν στην επιφάνεια της Γης περίπου 500 μετεωρίτες, ωστόσο λόγω του μικρού τους μεγέθους δεν μπορεί να εξακριβωθεί το σημείο της πρόσκρουσης στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Η έκρηξη του Τσελιάμπινσκ στη Σιβηρία υπολογίζεται ότι είχε ισχύ αντίστοιχη με 40 ατομικές βόμβες όπως εκείνη που είχε ριφθεί Χιροσίμα.

Το Μούρμανσκ είναι πόλη στο ακραίο βορειοδυτικό μέρος της Ρωσίας με ένα θαλάσσιο λιμάνι στον Αρκτικό Ωκεανό.

econews

Σχόλια