Αττικό Πάρκο: επιμορφωτική και ψυχαγωγική η γνωριμία με τα δελφίνια – Αγωγές κατά φιλόζωων

1
41

Ανακοίνωση κατά της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) εξέδωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κατηγορώντας την οργάνωση για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, επιθέσεις κατά πάντων και απουσία από τις πραγματικές δράσεις για την προστασία των ζώων.

Μάλιστα το Αττικό Πάρκο επισημαίνει ότι είναι μέλος διεθνών ενώσεων όπως η  ΕΑΖΑ (European Association of Zoos and Aquaria) και η ΕΑΑΜ (European Association of Aquatic Mammals) και θεωρεί ότι αποτελεί έναν «από τους σημαντικότερους φορείς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης αναφορικά με την άγρια ζωή» στην Ελλάδα.

Το Αττικό Πάρκο χαρακτηρίζει «επιμορφωτική και ψυχαγωγική» την εμπειρία της «γνωριμίας με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη», καταγγέλλει «τραμπουκισμούς» και ανακοινώνει ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της ΠΦΠΟ και όλους όσοι το δυσφημούν.

Τα έσοδα από τις αγωγές όπως αναφέρει το Αττικό Πάρκο «θα διατεθούν σε οργανισμούς και φορείς με πραγματική δράση στο πεδίο για την προστασία της ελληνικής πανίδας».

Αναλυτικότερα, το Αττικό Πάρκο αναφέρει:

«Αιδώς Αργείοι! Η ΠΦΠΟ αυτή την φορά κατάφερε να ξεπεράσει κάθε όριο. Κάθε όριο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, κάθε όριο παρερμηνείας της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κάθε όριο απόκρυψης της κατ`εξακολούθηση δικαίωσης του Aττικού Ζωολογικού Πάρκου στην ελληνική δικαιοσύνη, με αποκορύφωμα την αθώωση του για την καταγγελόμενη εις βάρος του παράβαση του άρθρου 12 του Ν4039/2012.

Το μένος τους ενάντια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο τους έχει μπερδέψει μάλιστα τόσο, ώστε να ζητούν την μεταφορά των δελφινιών και των υπόλοιπων άγριων ζώων σε άλλα ζωολογικά πάρκα της ΕΑΖΑ (European Association of Zoos and Aquaria), αποκρύπτοντας το γεγονός ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι μέλος όχι μόνο της ΕΑΖΑ, αλλά  και της ΕΑΑΜ (European Association of Aquatic Mammals)! Η στάση της δε, μέσω της εξώδικης επιστολής, καταδεικνύει τον ωμό εκβιασμό και τις απειλές εις βάρος δημοσίων λειτουργών.

Η πρόσφατη επιστολή της ΠΦΠΟ στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό, αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της τακτικής της εν λόγω οργάνωσης, που αναλώνεται κατά κύριο λόγο στην σύνταξη δελτίων τύπου και ανακοινώσεων που κρίνουν τους πάντες και τα πάντα συνεπικουρούμενοι από επαναστάτες του πληκτρολογίου, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν θεαματικά από πραγματικές δράσεις για την προστασία των ζώων.

Φαίνεται ότι δεν μπορούν να ανεχτούν το γεγονός ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, είτε τους αρέσει είτε όχι, αποτελεί αυτή την στιγμή έναν από τους σημαντικότερους φορείς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης αναφορικά με την άγρια ζωή στην χώρα.

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εδώ και χρόνια προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, μέσα από την επιμορφωτική και συνάμα ψυχαγωγική εμπειρία της γνωριμίας με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη. Με πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες από ιδρύσεως του και με περισσότερους από 300.000 επισκέπτες, εκ των οποίων 75.000 μαθητές, ετησίως αποτελεί πλέον τοπόσημο για την Αττική και αυτό τους ενοχλεί.

Τους ενοχλεί επίσης ότι πάνω από το 95% των καθ` ύλην αρμόδιων εκπαιδευτικών που επισκέπτονται με τα σχολεία το Πάρκο, μας εξάρουν για το έργο μας και αναγνωρίζουν τον θετικό αντίκτυπό μας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και αυριανών υπεύθυνων πολιτών.

Επειδή μάλλον κάποιοι έχουν εκλάβει την στάση μας απέναντι τους τα τελευταία χρόνια ως αδυναμία οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι ο τραμπουκισμός τους έχει τα όρια του και δεν είναι πλέον ανεκτός. Για το λόγο αυτό προχωρούμε άμεσα σε αγωγή εναντίον όλων όσοι εν γνώσει τους κατασυκοφαντούν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και μας δυσφημούν.

Οι αποζημίωσεις που αξιώνουμε από αυτούς και θα κερδίσουμε στην ελληνική δικαιοσύνη θα διατεθούν σε οργανισμούς και φορείς με πραγματική δράση στο πεδίο για την προστασία της ελληνικής πανίδας. Θα είναι έτσι η πρώτη ίσως φορά που οι εν λόγω κυρίες και κύριοι, έστω και με αυτό τον τρόπο, θα συμβάλλουν στην χρηματοδότηση δράσεων για το καλό του τόπου μας».

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.