Πλωτή γεννήτρια παλιρροϊκής ενέργειας στον Καναδά

1
158

Η θυγατρική της Siemens, Marine Current Turbines (MCT), η Bluewater Energy Services και η Minas Energy συνεργάζονται για την κατασκευή της πρώτης πλωτής γεννήτριας παλιρροϊκής ενέργειας στον Καναδά.

Το έργο θα υλοποιηθεί στον κόλπο Φάντυ στη Νέα Σκωτία του Καναδά, στα σύνορα με τη βορειοανατολική Πολιτεία του Μέην των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η MCT και η Bluewater αναπτύσσουν από κοινού μια πλωτή γεννήτρια παλιρροϊκής ενέργειας ισχύος δύο Μεγαβάτ με την ονομασία SeaGen F. Την εγκατάσταση θα αναλάβει  η εταιρεία Minas Energy.

Η MCT έχει σημαντική εμπειρία στις γεννήτριες κυματικής ενέργειας, ενώ η Bluewater εξειδικεύεται στις πλωτές πλατφόρμες και στις υποθαλάσσιες προσδέσεις εξοπλισμού.

Υπολογίζεται ότι οι γεννήτριες θα εξυπηρετήσουν τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες 1800 νοικοκυριών στη Νέα Σκωτία.

Με ένα παλιρροϊκό εύρος της τάξης των 15 μέτρων και ταχύτητες που φτάνουν τα 5,5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο το έργο θεωρείται ιδιαιτέρως ελκυστικό από οικονομικής πλευράς πόσω μάλλον όταν προβλέπεται η πώληση της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο με τη μέθοδο της εγγυημένες τιμής (feed-in-tarrif).

“Η πλωτή συσκευή ‘SeaGen F’ συμπληρώνει αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα των τεχνολογιών που αναπτύσσουμε από συστήματα μετάδοσης ισχύος και αντιστροφείς μέχρι μετασχηματιστές για διάφορες υποστηρικτικές δομές” αναφέρει ο αντιπρόεδρος του τομέα Υδατικής και Ωκεάνιας Ενέργειας της Siemens, Κάι Κέλμελ.

Ο αντιπρόεδρος της Minas Τζον Γουντς χαρακτήρισε την περιοχή ως πηγή παλιρροϊκής ενέργειας παγκοσμίων προδιαγραφών και εξεδήλωσε την πρόθεση της εταιρείας του να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, την τοπική κοινωνία και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για την εκμετάλλευσή της.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας συστοιχίας παλιρροϊκών γεννητριών πολλών Μεγαβάτ στην περιοχή την οποία διαχειρίζεται ο φορέας Fundy Ocean Research Centre for Energy, (FORCE).

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλα εντύπωση μου κάνει πως όλα τα περι «παλιρροϊκής ενέργειας συμβαίνουν ή στη Σκωτία ή στη Νέα Σκωτια του Καναδά…τι σύμπτωση ειναι αυτη τέλος πάντων!

Comments are closed.