Σάμος: 17 σάκους σκουπιδιών ανέσυραν οι αυτοδύτες από τον βυθό

0
16

Τη Κυριακή 6 Απριλίου εθελοντές σε Ελλάδα και Κύπρο συμμετείχαν μαζικά στη δράση Let’s do it Greece – Cyprus και καθάρισαν, γειτονιές, πόλεις, άλση, παραλίες, βουνά, αρχαιολογικούς χώρους και βυθούς.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο το Νησί, ανέλαβαν να καθαρίσουν το βυθό και τη παραλία της Αγίας Παρασκευής, στο Νησί.

Με σύμμαχο τους τον πολύ καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές όλων των ηλικιών, με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά απάλλαξαν τη παραλία, το αλιευτικό καταφύγιο και τη γύρο περιοχή, από κάθε λογής σκουπίδι.

Οι 12 αυτοδύτες, δούλεψαν υποβρυχίως για περισσότερο από μια ώρα στα καταγάλανα νερά του κολπίσκου της Αγίας Παρασκευής.
Με τη χρήση σάκων ανέλκυσης έφεραν στην επιφάνεια 17 διάτρητους σάκους με γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, πεταμένα δίχτυα, είδη αλιείας, ρουχισμό, σωλήνες, οικοδομικά υλικά και τρία μεγάλα κομμάτια φάιμπεργκλας. Για μια ακόμα φορά δεν έλειψαν από την «ψαριά» των αυτοδυτών οι ρόδες και οι πλαστικές βάρκες. Τέλος, μια μπαταρία σκάφους ανασύρθηκε από το βυθό του αλιευτικού καταφυγίου.

Καθʼ όλη τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης, ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής με τις βάρκες τους, προωθούσαν τα σκουπίδια στην ακτή και παρείχαν υποστήριξη και ασφάλεια στους αυτοδύτες.

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν επίσης ο Δ.Ο.Π.Π.Ο.Ν.Α.Σ, η Δημοτική Κοινότητα Σαμίων, ο Δήμος Σάμου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Σάμου, η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σάμου και οι τοπικές επιχειρήσεις.

Σχόλια