Μπαταρία με νανοκρυστάλλους φορτίζει smartphone σε 26 δευτερόλεπτα

0
34

Μια μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί σε 26 δευτερόλεπτα παρουσιάστηκε σε τεχνολογικό συνέδριο στο Τελ Αβίβ .

Την μπαταρία παρουσίασε η ισραηλινή νεοφυής εταιρεία StoreDot στο συνέδριο της Microsoft, με τίτλο Think Next που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ.

Μια εντελώς άδεια πρωτότυπη μπαταρία μεγέθους πακέτου τσιγάρων, που έχει βιο-οργανική δομή, φόρτισε ένα τηλέφωνο Samsung S4 σε 26 μόλις δευτερόλεπτα κατά την επίδειξη.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μπαταρία βρίσκεται στο στάδιο του πρωτοτύπου και ότι θα χρειαστούν τρία χρόνια για να εμφανιστεί στην αγορά. «Θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε μια τέτοια μπαταρία σε «έξυπνο» τηλέφωνο σε ένα έτος» δήλωσε στο BBC ο ιδρυτής της εταιρείας Dorn Myersdorf.

Παρόλα αυτά όπως ανακοίνωσε ο Myersdorf οι μπαταρίες θα έχουν κόστος κατασκευής 30-40% υψηλότερο από τις συμβατικές και λιανική τιμή διπλάσια

Η βιο-οργανική μπαταρία χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς, αυτοσυναρμολογούμενους νανοκρυστάλλους, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια, στο πλαίσιο έρευνας για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Οι νανοκουκκίδες χαρακτηρίζονται ως συμπαγείς και σταθερές σφαίρες διαμέτρου 2,1 νανομέτρων που συνίστανται από μόρια πεπτιδίων.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποιεί ακόμα τους νανοκρυστάλλους σε κάρτες μνήμης τρεις φορές ταχύτερες από τα συμβατικά «φλασάκια» και σε οθόνες ως μη τοξικά υποκατάστατα του καδμίου.

econews

Σχόλια