ΑΠΕ: 17 αιτήσεις για νέα έργα το Μάρτιο – "Μηδέν" στα φωτοβολταϊκά

0
6

Μουδιασμένη ήταν η αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το Μάρτιο εν αναμονή των ρυθμίσεων του new deal που ανακοινώθηκαν στα τέλη του μήνα (διαβάστε τις ρυθμίσεις αναλυτικά εδώ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day, το Μάρτιο κατατέθηκαν στη ΡΑΕ 17 αιτήσεις για νέα έργα ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 269,7 Μεγαβάτ, καμμία εκ των οποίων δεν αφορούσε στα φωτοβολταϊκά.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ENERCOPLAN κατέθεσε αίτηση για αιολικό πάρκο ισχύος 194,7 Μεγαβάτ στην κεντρική Εύβοια (Δήμοι Διρφύων και Ερέτριας).

Επιπλέον,  η ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ θυγατρική του κατασκευαστικού ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέθεσε αίτηση για αιολικό ισχύος 39,6 Μεγαβάτ στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μια ακόμα αίτηση αφορά σε αιολικό των 15 Μεγαβάτ.

Τέλος, από τις υπόλοιπες αιτήσεις, οι τέσσερις αφορούν σε μικρά υδροηλεκτρικά συνολικής ισχύος 4,41 MW, μια σε μονάδα βιομάζας ισχύος 4,99 MW στην Αλεξανδρούπολη από την Evergreen Ενεργειακή ΑΕ, μία σε υβριδική μονάδα 1,71 MW στο Καστελόριζο και πέντε σε μονάδες οσμωτικής ενέργειας με εναλλάκτη πίεσης ισχύος 1 Μεγαβάτ καθεμιά, από την μονοπρόσωπη ΕΠΕ Αιολικές Πλατφόρμες Τρίτων.

econews

Σχόλια