Σεισμός 5,6 Ρίχτερ ΝΑ της Ύδρας

0
6

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:08 το βράδυ της Παρασκευής ΝΑ της Ύδρας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, στην ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, που καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 28 χλμ. νοτιοανατολικά της Ύδρας και 87 χλμ νότια της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος ορίζεται στα 111 χλμ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν 5,5 Ρίχτερ, ενώ 5,6 ήταν η πρώτη ανεπίσημη εκτίμηση του  Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τις κατά τόπους αρχές, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι της 23.42 της Παρασκευής δεν είχαν αναφερθεί ζημιές στην Ύδρα.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» ο οποίος έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση από το επίκεντρο και παρότι ήταν ισχυρός δεν προκάλεσε καταστροφές.

Η περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε είναι γνωστό ότι κατά καιρούς δίνει σεισμούς με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αν και όπως λένε «πάντοτε στην περίπτωση ενός σεισμού θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουν τα δυο πρώτα εικοσιτετράωρα για να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις».

Σχόλια