Παρολίγον σύγκρουση με μετεωρίτη για αλεξιπτωτιστή σε ελεύθερη πτώση (video)

0
10

Ένα απίστευτο σκηνικό συνέλαβε με την κάμερα του κράνους του ο Νορβηγός αλεξιπτωτιστής Anders Helstrup που πραγματοποιούσε ελεύθερη πτώση πριν από δύο χρόνια πάνω από την πόλη Hedmark : την ώρα που έπεφτε από τον ουρανό πέρασαν δίπλα του κομμάτια από έναν μετεωρίτη.

Εκείνη την ώρα ο Helstrup δεν κατάλαβε τι συνέβαινε. Ειδικοί που εξέτασαν το video κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πέρασαν δίπλα του κομμάτια ενός διαστημικού βράχου είχαν επιβραδυνθεί από την ατμοσφαιρική πίεση την ώρα που έπεφταν στη Γη.

O Νορβηγός αστροφυσικός Pal Brekke επιβεβαίωσε σήμερα την ιστορία στη σελίδα Universe Today λέγοντας ότι την κράτησαν δύο χρόνια μυστικό με την ελπίδα να ανακαλύψουν τον μετεωρίτη.

Δεν τα κατάφεραν και έτσι αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την ιστορία με την ελπίδα να συγκεντρώσουν περισσότερο κόσμο που θα τους βοηθήσει στην έρευνά τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χανς Αμούδσεν του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Όσλο, «οι πιθανότητες σύγκρουσης με μετεωρίτη είναι λιγότερες από το να κερδίσει κάποιος το Λόττο τρεις φορές στη σειρά».

 

econews

Σχόλια