Οικολογική τεφροδόχος μετατρέπει τα τσιμεντένια νεκροταφεία σε δάση – Bios Urn

0
103

Η Bios Urn είναι μια εναλλακτική τεφροδόχος κάλπη που σχεδίασε και ανάπτυξε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ο βιομηχανικός σχεδιαστής Ζεράρ Μολινέ που ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Πλέον το προϊόν έχει εισέλθει στη φάση της παραγωγής και δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την τέφρα ενός αγαπημένου τους προσώπου για να φυτέψουν ένα δέντρο.

Οι σχεδιαστές της Bios Urn ευελπιστούν να μετατρέψουν τα νεκροταφεία σε δάση, όπου οι μαρμάρινοι τάφοι και τα μπάζα των εκταφών θα έχουν δώσει τη θέση τους σε δέντρα.

Η τεφροδόχος συνοδεύεται από σπόρους πεύκου και εξυπακούεται ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τους σπόρους της αρεσκείας του.

bios-urn-tefrodoxos-113872 (2)Οι στάχτες αποθηκεύονται στο κατώτατο διαμέρισμα της τεφροδόχου, ενώ στο πάνω διαμέρισμα συγκρατείται το χώμα που βοηθά τους σπόρους να αναπτυχθούν.

Στο τελικό στάδιο τόσο το δοχείο όσο και οι στάχτες βιοδιασπώνται και χωνεύονται στο χώμα.

Ίσως κάποια στιγμή αντίστοιχα προϊόντα έρθουν και στη χώρα μας: όταν η κοινωνία αποφασίσει να παρακάμψει τους παράγοντες της εκκλησίας και τους χριστεπώνυμους μαυρογιαλούρους που για ίδιον συμφέρον εμποδίζουν με νύχια και με δόντια την ίδρυση αποτεφρωτηρίων στη χώρα μας με συνέπεια την εξαγωγή πολύτιμου συναλλάγματος στο εξωτερικό.

econews

Σχόλια