Τα γυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ

0
76

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ μετά τις δηλώσεις της υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου, που είχαν ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στις τάξεις των «Ενωσιτών».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη ανακοίνωση της Ρένας Δούρου ανέφερε: «Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά μιας ιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας του πολυεκατομμυριούχου κ. Μελισσανίδη και θα παραμείνει στα χέρια του, ακόμα κι αν εγκαταλείψει την ομάδα».

Το επίμαχο σημείο έφερε πολλές αντιδράσεις και λίγο αργότερα  διορθώθηκε: «Το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ η οποία δεν έχει εξασφαλισμένους ανταποδοτικούς πόρους. Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά στα πρότυπα Κόκκαλη θα ανήκει για 49 χρόνια σε μια ιδιωτική εταιρεία με μεγαλομέτοχο τον πολυεκατομμυριούχο κ. Μελισσανίδη».

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις «κιτρινόμαυρων» συνδέσμων, αλλά και απλών οπαδών που προειδοποίησαν ότι θα «μαυρίσουν» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επικείμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το ΥΠΕΚΑ και δεν θα λάβει πρωτοβουλία η οποία θα υπονομεύει την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα που επιδιώκουν να φέρουν σε αντιπαράθεση τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο της ΑΕΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ΑΕΚ δικαιούται και πρέπει να κατασκευάσει το νέο γήπεδό της στο οικόπεδο που της έχει παραχωρηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κατατεθεί και συζητηθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο θα στηρίξει τη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και, εφόσον χρειαστεί, θα υποβάλλει βελτιωτικές προτάσεις για τη πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και για τη καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προβεί ούτε προτίθεται να προβεί σε καμιά ενέργεια ή πολιτική πρωτοβουλία κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ως εκ τούτου αποδοκιμάζει πλήρως όσα δημοσιεύματα, απ” όπου κι αν προέρχονται, επιδιώκουν να φέρουν σε αντιπαλότητα τον ΣΥΡΙΖΑ και την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με τον κόσμο της ΑΕΚ και τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτά τα δημοσιεύματα θεωρούμε ότι εξυπηρετούν και προωθούνται από συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και υπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, εν” όψη των κρίσιμων εκλογών του Μαΐου, στις οποίες ο Λαός μας έχει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου και για την απομάκρυνση της τρόικα και των μνημονίων της καταστροφής».

Σχόλια