Τα Google Glass επενδύουν στο design – Συνεργασία με την Luxottica

0
5

Τα «έξυπνα» γυαλιά Google Glass πέρα τα σχεδιαστικά πλεονεκτήματα επενδύουν και στον σχεδιασμό μέσω της συνεργασίας με την εταιρεία Luxottica, η οποία σχεδιάζει τα γνωστά μας Ray-Ban, αλλά και τα Oakley.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Luxottica, Αντρέα Γκουέρα, ο συνδυασμός των γυαλιών της εταιρείας με την «τεχνολογική εξειδίκευση της Google» θα μπορούσε να οδηγήσει στη «γέννηση μίας νέας γενιάς επαναστατικών συσκευών».

«Η πρώτη συλλογή που θα προκύψει από αυτή τη συνεργασία θα συνδυάζει υψηλή τεχνολογία με avant-garde σχεδιασμό» πρόσθεσε.

Η συνεργασία σε πρώτη φάση θα λάβει «σάρκα και οστά» στις ΗΠΑ όπου θα κυκλοφορήσει πρώτα το Google Glass και όπου η Luxottica λειτουργεί 5000 καταστήματα.

Ωστόσο, εμπόδιο για την υιοθέτηση της τεχνολογίας του Google Glass είναι η τιμή του που υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί στα 1.500 δολάρια.

Τόσο ο Νίτιν Μπας όσο και ο Φρανσίσκο Τζερόνιμο, αναλυτές της Juniper Research και της IDC αντίστοιχα, δήλωσαν στο BBC ότι πρέπει να μειωθεί η τιμή του προϊόντος.

«Κανείς δεν θα πληρώσει 1.500 δολάρια για μια τέτοια συσκευή» δήλωσε ο Τζερόνιμο και εκτίμησε ότι η τιμή του προϊόντος πρέπει να πέσει στα 500 δολάρια και να προστεθούν νέα χαρακτηριστικά ώστε να γίνει ελκυστικό.

econews

Σχόλια