Ανάμεσα σε Ινδικό και Νότιο Παγωμένο Ωκεανό οι έρευνες για το Boeing της Malaysia Airlines

0
7

Οι επιχειρήσεις εντοπισμού του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines έχουν επικεντρωθεί στον Ινδικό Ωκεανό όπου εικάζεται ότι μπορεί να βρίσκονται συντρίμμια του αεροσκάφους.

Γαλλικοί δορυφόρο έδειξαν εικόνες αντικειμένων που ίσως προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing, στην πορεία του νότιου αεροδιαδρόμου, ενώ κινεζικό αεροπλάνο τύπου Ιλιούσιν-76 που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε «αντικείμενα» στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Περθ της Αυστραλίας, σε έναν θαλάσσιο τομέα ακτίνας 2.500 χιλιομέτρων ανάμεσα στον Ινδικό και τον νότιο Παγωμένο Ωκεανό φέρεται πως έχουν εντοπιστεί από δορυφόρους μεγάλα αντικείμενα, ωστόσο οι ομάδες αναζήτησης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τα ανακτήσουν.

Βάσει στοιχείων από κινεζικούς και πρόσφατα γαλλικούς δορυφόρους, η περιοχή αναζήτησης έχει περιοριστεί σε 59.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

Ο γαλλικός δορυφόρος «ωθεί» τις έρευνες 850 χιλιόμετρα βορειότερα από εκεί που τις πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες Αυστραλοί και Κινέζοι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, έκανε λόγο για «αξιόπιστα στοιχεία» και είπε ότι υπάρχουν «νέες ελπίδες πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη».

Σχόλια