ΑΥΡΑ: οι δράσεις καθαρισμού επτά περιαστικών δασών σε ένα video!

0
48

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ έχει καταφέρει μέσα από τις περιβαλλοντικές του δράσεις να γίνει παγκοσμίως γνωστό για την περιβαλλοντική του υπευθυνότητα και για τη συνέπεια και τη συνέχεια με την οποία, πέντε χρόνια τώρα, φροντίζει ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, την ελληνική φύση!

Σε αυτό το πλαίσιο, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στη φύση και τις ανάγκες της, μέσα από ένα απολογιστικό βίντεο, όπου παρουσιάζεται η δράση καθαρισμού και αναζωογόνησης σε επτά περιαστικά δάση ελληνικών πόλεων, στο πλαίσιο της δράσης «Καθαρά Δάση».

Η πρωτοβουλία καθαρισμού περιαστικών δασών, δηλαδή τα δάση που περιβάλλουν τα αστικά κέντρα, έγινε με ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά και επιστημονική καθοδήγηση. Οι δασικοί καθαρισμοί είχαν ως στόχο τη συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων που βρίσκονται στη φύση, την επεξεργασία εύφλεκτης οργανικής ύλης για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς και την επαναξιοποίηση της ως λίπασμα και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς έτους Δασών 2011 (Παγκόσμιο έτος προστασίας από τον ΟΗΕ).

Οι δασικοί καθαρισμοί του προγράμματος άγγιξαν σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς έλαβαν χώρα στις περιοχές του Αιγίου (Άλσος στα Ψηλά Αλώνια), της Πάτρας (Άλσος Γηροκομείου), της Αθήνας (περιαστικό δάσος της Καισαριανής), του Βόλου (περιαστικό δάσος της Γορίτσας), της Θεσσαλονίκης (περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου), της Κομοτηνής (περιαστικό δάσος της Νυμφαίας) και της Αράχωβας (δάσος Παρνασσού, περιοχή Λιβάδι), αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών για την αξία προστασίας των φυσικών πνευμόνων πρασίνου κοντά στις πόλεις.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι εντυπωσιακά, καθώς με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών και με τη συνεργασία των κατά τόπους δήμων καταφέραμε να:

Συγκεντρώσουμε 9,5 τόνους οργανικής ύλης και να συλλέξουμε 8,1 τόνους απορριμμάτων, στο σύνολο 17,6 τόνους ανακυκλώσιμου υλικού και οργανικής ύλης που θρυμματίστηκε και επαναχρησιμοποιήθηκε ως λίπασμα!

Γνωρίζετε ότι:

Τα περιαστικά δάση

*Περιβάλλουν τα αστικά κέντρα και είναι ολοκληρωμένα οικοσυστήματα που αποτελούν βιότοπο της άγριας ζωής.
*Συγκρατούν το νερό της βροχής και το χώμα, προστατεύοντας τις πόλεις από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.
*Καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τη σκόνη της πόλης και τα βιομηχανικά αέρια.
*Μειώνουν την ένταση των ανέμων και τους θορύβους της πόλης και περιορίζουν τις ακραίες θερμοκρασίες
*Ομορφαίνουν τις πόλεις και συμβάλλουν στην ψυχαγωγία των κατοίκων
*1 στρέμ. περιαστικού δάσους συγκρατεί έως και 3200 κιλά σκόνης
*0,5 στρέμ. περιαστικού δάσους μειώνει κατά 80% το όζον και το διοξείδιο του θείου.

Σχόλια