Θιβετιανό μαστίφ πωλήθηκε έναντι €1,44 εκατ. στο βωμό του νεοπλουτισμού

0
789

Σε εξωφρενικά επίπεδα έφτασε η τιμή ενός σκύλου ράτσας «Θιβετιανό Μαστίφ» ο οποίος πουλήθηκε έναντι αντιτίμου 1,44 εκατ. Ευρώ στην ακριβότερη αγοραπωλησία σκύλου που έχει ποτέ καταγραφεί.

Το Θιβετιανό Μαστίφ κουτάβι πωλήθηκε την Τρίτη (18/3) σε 56χρονο Κινέζο κτηματομεσίτη που είχε επισκεφθεί έκθεση με «πολυτελή κατοικίδια» στην επαρχία Σεζιάνγκ της ανατολικής Κίνας. Ο εκτροφέας του σκύλου Ζανγκ Γκενγκιούν γνωστοποίησε ότι το κουτάβι ζυγίζει 90 κιλά.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με το AFP, ο αγοραστής απέκτησε το κουτάβι ως επένδυση γιατί θέλει να γίνει ο ίδιος εκτροφέας.

Το Θιβετιανό Μαστίφ προέρχεται από τα βουνά των Ιμαλαΐων και την Κεντρική Ασία. Οι ρίζες της εν λόγω ράτσας χάνονται στην αρχαιότητα. Οι σκύλοι αυτοί εκτρέφονταν ως κυνηγοί, φύλακες, οδηγοί και μαχητές και χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα πιστοί και προστατευτικοί.

Φημίζεται για τη δύναμή του -σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να τα βάλει ακόμα και με τίγρη- και θεωρείται σύμβολο κοινωνικής ανέλιξης και πλουτισμού για τους νεόπλουτους Κινέζους.

Η άποψη της ιστοσελίδας για τα σκυλιά ράτσας είναι γνωστή. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο δήθεν ζωόφιλοι να αγοράζουν σκυλιά «ράτσας» από pet-shop και εκτροφείς -χρηματοδοτώντας ουσιαστικά μια «μαφία» εμπορίας ζώων για να ικανοποιήσουν τη ματαιoδοξία τους- τη στιγμή που χιλιάδες αδέσποτα και απροστάτευτα σκυλιά ζητούν μια οικογένεια να τα αγκαλιάσει.

econews

Σχόλια