Δημιουργήστε στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας… ροκανίδια

0
1464

Σας δίνουμε 7 χρήσιμα tips πώς να αξιοποιήσετε τα ροκανίδια στον κήπο, αλλά και μέσα στο σπίτι σας.

Τα ροκανίδια θα μπορούσαν να ονομαστούν «βιολογικός χρυσός», αν σκεφτούμε όλες τις καταπληκτικές τους χρήσεις, πέρα από τις προφανείς. Με ποιούς τρόπους, λοιπόν, μπορείτε να τα αξιποιήσετε στον κήπο και στο σπίτι σας.;

1. Εδαφοκάλυμμα

Ο λόγος για δύο παλιές, αλλά κλασικές χρήσεις ροκανιδιών. Πρώτον, βοηθούν τα φυτά σας να συγκρατήσουν το νερό και δεύτερον, τα διατηρούν ζεστά. Επιπλέον, τα ροκανίδια καταστέλλουν την ανάπτυξη των αγριόχορτων, καθιστώντας ευκολότερο να διατηρηθούν στην πάροδο του χρόνου.
Τώρα, την άνοιξη, απλώστε ένα στρώμα από ροκανίδια πάνω από τα φυτά του κήπου σας, ώστε να είναι καθαρά και όμορφα και επαναλάβετε τη διαδικασία το φθινόπωρο για να προστατεύουν από χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι.

2. Φυσικό λίπασμα

Τα πριονίδια περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα τον άνθρακα. Χρησιμοποιώντας τα ως λίπασμα, θα εμπλουτίσετε το χώμα, καθιστώντας το έτσι πολύ πιο θρεπτικό για τα φυτά σας.

3. Καύσιμα

Όπως και άλλα προϊόντα από ξύλο, τα ροκανίδια μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να ανάψετε μικρές, ελεγχόμενες φωτιές. Είναι επίσης ιδανικά για αντιδραστήρες βιομάζας, που μπορούν να τροφοδοτήσουν κινητήρες για την παροχή θερμότητας.

4. Μονοπάτια

Άλλη μια κλασική χρήση των ροκανιδιών είναι να καλύψετε με αυτά όμορφους διαδρόμους και μονοπάτια στον κήπο σας.

5. Διακόσμηση

Αντί να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα ή ψεύτικα λουλούδια, δοκιμάστε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με ροκανίδια. Τοποθετήστε τα σε βάζο και προσπαθήστε να τα κρατήσετε σταθερά σε όρθια θέση. Τα πριονίδια επίσης χρησιμοποιούνται στην κατασκευή επίπλων και έργων τέχνης, όπου το χρώμα, το σχήμα και τα σχέδιά τους, συμβάλλουν στην ομορφιά και το οπτικό ενδιαφέρον ενός έργου.

6. Χώρος για παιχνίδι

Το πριονίδι είναι μια φυσική εναλλακτική λύση για το καουτσούκ, το οποίο χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν ασφαλείς επιφάνειες σε χώρους όπου παίζουν τα παιδιά. Φτιάξτε έναν τέτοιο χώρο στην αυλή σας με ροκανίδια, κούνιες και άλλα υλικά και αντικείμενα, αλλά φροντίστε να τον ελέγχετε τακτικά και να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών.

7. Έλεγχος διάβρωσης

Μπορεί να πρόκειται για μια προσωρινή λύση, αλλά τα ροκανίδια μπορούν να σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση διάβρωσης, όσο εσείς σκέφτεστε ένα καλύτερο, μακροπρόθεσμο σχέδιο. Χρησιμοποιήστε τα για να κατασκευάσετε ένα φράγμα με το οποίο θα αποφευχθεί η απώλεια χώματος, ειδικά κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων.

econews

Σχόλια