Παρίσι: Κυκλοφοριακά μέτρα κατά της ρύπανσης

0
7

Έκτακτα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων εφαρμόζεται από σήμερα στο Παρίσι, για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια, με στόχο να διαλυθεί το πυκνό νέφος στην πόλη.

Δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς “απολαμβάνουν” από την περασμένη Παρασκευή οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ μπορούν να ενοικιάσουν χωρίς πληρωμή, ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αποσυμφόρησης του κέντρου του Παρισιού.

Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνιστάται στα παιδιά και σε όσους έχουν ευαισθησία να αποφεύγουν την άθληση και να ακολουθούν τις θεραπείες τους, μέχρι το νέφος να υποχωρήσει και με την ελπίδα οι κάτοικοι να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους παρκαρισμένα στο σπίτι. Οι οδηγοί θα κυκλοφορούν σε “βάρδιες”. Σήμερα, στο Παρίσι επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων με πινακίδες που καταλήγουν σε μονό αριθμό, ενώ αύριο θα είναι η σειρά των ζυγών ΙΧ.

“Ο βασικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε τη δημόσια ασφάλεια, επειδή θέλουμε να τερματίσουμε το πρόβλημα ρύπανσης» δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός περιβάλλοντος, Philippe Martin.

Τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος έδειξαν ότι στον αέρα του Παρισιού υπάρχουν 147 μικρογραμμάρια αιωρούμενων σωματιδίων PM ανά κυβικό μέτρο, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για τις Βρυξέλλες είναι 114, 104 στο Άμστερνταμ, 81 στο Βερολίνο και 79,7 στο Λονδίνο.

econews

Σχόλια