Νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της όρκας από τα θεματικά πάρκα

0
6

Στην Καλιφόρνια τίθεται υπό ψήφιση ένα νέο νομοσχέδιο για την απαγόρευση της αιχμαλωσίας της όρκας για θεαματικούς σκοπούς.

“Το πρώτο βήμα για να σταματήσει η παγκόσμια εκμετάλλευση ενός είδους στο οποίο ποτέ δεν ταίριαζε να ζει στον κόσμο μας”, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία για την “απελευθέρωση” της όρκας, η δρ Ναόμι Ρόουζ από το Animal Welfare Institute, η οποία μάχεται για τη βελτίωση της ζωής των εκτρεφομένων ορκών εδώ και 20 χρόνια.

Εμπνευσμένος από το ντοκιμαντέρ του CNN, “Blackfish”, o δημοκράτης από τη Σάντα Μόνικα, Richard Bloom, πρότεινε το νομοσχέδιο “Orca Welfare and Safety Act”, με το οποίο σκοπεύει να καταστήσει παράνομο για τα κητοειδή να αιχμαλωτίζονται, κατέχονται, χρησιμοποιούνται και εκτρέφονται για το κέρδος ή την ψυχαγωγία. Επίσης το νομοσχέδιο θα απαγορεύει την εισαγωγή ορκών από άλλα κράτη στην Καλιφόρνια.

Το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της ζωής αυτών των πολύ κοινωνικών ζώων, τα οποία συνήθως ταξιδεύουν σε ομάδες των 40 έως 50, φαίνεται να έχει τεράστια απήχηση και υποστήριξη στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter.

Αυτό που ο Bloom αυτή τη στιγμή προσπαθεί να κάνει στην Καλιφόρνια, ήδη συμβαίνει σε χώρες όπως Ινδία, Κροατία, Ουγγαρία, Χιλή και Κόστα Ρίκα, όπου η αιχμαλωσία των δελφινιών, φαλαινών και φώκιων είναι ήδη απαγορευμένη.

econews

Σχόλια