Κίνα: Η επαρχία είναι το “πραγματικό” θύμα της ρύπανσης

0
80

Μία νέα έκθεση δείχνει ότι 9 πόλεις της κινεζικής επαρχίας αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα ρύπανσης από το Πεκίνο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Σινγκτάι, μια πόλη 7 εκατομμυρίων κατοίκων νοτιοδυτικά του Πεκίνου, όπου οι μέρες ακραίας ρύπανσης ήταν υπερδιπλάσιες (129) σε σχέση με την πρωτεύουσα (60), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης του Greenpeace Energy Desk.

Η πλειοψηφία των πληγεισών πόλεων βρίσκεται στην επαρχία Χεμπέι, όπου υπάρχουν πολλά εργοστάσια παραγωγής χάλυβα, τσιμέντου, καθώς και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα. Στο Πεκίνο, το 2013, η ποιότητα του αέρα ήταν “αποδεκτή” (με βάση την αμερικανική κλίμακα) για μόλις 13 ημέρες.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης που έκανε την ανάλυση τόνισε ότι αυτή τη στιγμή εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε πόλεις, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται πάνω από το όριο έκτακτης ανάγκης για το ένα τρίτο του έτους. “Η κρίση ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Κίνας βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα όταν το νέφος καλύπτει το Πεκίνο, όμως η έρευνα δείχνει πόσο εκτεταμένο είναι το πρόβλημα”, είπε συγκεκριμένα.

Η εν λόγω ανάλυση βασίστηκε στα δεδομένα που παρέχει η ίδια η κινεζική κυβέρνηση για τη ρύπανση με αναπνεύσιμα σωματίδια PM2.5, τα οποία συνδέονται με την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες και με καρδιαγγειακές παθήσεις.

econews

Σχόλια