Ινδονησία: Το Κοράνι προστατεύει τα απειλούμενα ζώα

0
11

Θρησκευτικοί ηγέτες της Ινδονησίας εξέδωσαν θρησκευτική γνωμοδότηση – φετβά, με την οποία απαγορεύουν τη θανάτωση άγριων ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.

Για πρώτη φορά μια θρησκευτική αρχή, επικαλείται “το νόμο του θεού” για να απαγορεύσει τη λαθροθηρία και το λαθρεμπόριο άγριων ζώων.

Ο επικεφαλής της επιτροπής περιβάλλοντος και φυσικών πόρων του συμβουλίου των ουλεμάδων, Χαγιού Πραμπόβο εξήγησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λόγω της αυξανόμενης επαφής και των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων. “Η φετβά αυτή εκδόθηκε για να δώσει μία εξήγηση, καθώς και καθοδήγηση, σε όλους τους μουσουλμάνους της Ινδονησίας για το πώς αντιμετωπίζει η Σαρία τα ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των ζώων”, δήλωσε συγκεκριμένα ο Πραμπόβο.

H εν λόγω απόφαση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μοναδικών ζώων και φυτών παγκοσμίως. Η Ινδονησία είναι μεγάλος εξαγωγέας ξυλείας και φοινικέλαιου, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και έξαρση της λαθροθηρίας ελεφάντων και ρινόκερων.

econews

Σχόλια