Μύκονος: βυθίζεται το τουρκικό πλοίο – Ο κίνδυνος ρύπανσης (video)

0
27

Χωρίς επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποκόλλησης του τουρκικού φορτηγού πλοίου Yusuf Cepnioglu, που προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε βραχώδη ακτή της Μυκόνου.

Αιτία, οι πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή. Πλέον αναμένεται η βύθιση του πλοίου, ενώ το πλήρωμά του το έχει εγκαταλείψει λόγω μεγάλης εισροής υδάτων .

Σύμφωνα με πληροφορίες στις δεξαμενές του πλοίου βρίσκονται περίπου 200 τόνοι καυσίμων, ενώ έχει ζητηθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία αναλυτική πληροφόρηση για το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν μέσα σε αυτά επικίνδυνα φορτία.

Στη Μύκονο έχει μεταβεί από την Κυριακή κλιμάκιο του λιμενικού σώματος από το υπουργείο Ναυτιλίας, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, προκειμένου να συνδράμει το έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία έχει ενισχυθεί με μέσα και υλικά απορρύπανσης για την περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση τους.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έχει αναφέρει περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει αποσπαστεί από το φορτίο του πλοίου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη αναθέσει τις ενέργειες ναυαγιαίρεσης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη από χθες καταπλεύσει στην περιοχή.

Το πλήρωμα του πλοίου 14 τούρκοι υπήκοοι παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Μύκονο όπου διενεργείται προανάκριση.

To πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο προσάραξε στη βραχώδη περιοχή λόγω δυσλειτουργίας σε φάρο.

Δείτε video του πλοίου από το cyclades24.gr:

econews

Σχόλια