Ελληνικό «ναυάγιο» χρεωκόπησε την πρώτη κινεζική εταιρεία που κήρυξε πτώχευση – Κατασκεύαζε φωτοβολταϊκά

1
14

H κατασκευή και διάθεση φωτοβολταϊκών στοιχείων αποτελεί τη δραστηριότητα της πρώτης κινεζική εταιρεία που κήρυξε πτώχευση στην Κίνα.

Ο λόγος για την Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology η οποία προχώρησε σε χρεοστάσιο μετά την αδυναμία της να αποπληρώσει το σύνολο των τόκων ομόλογων που είχε εκδώσει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Shanghai Chaori Solar είχε απευθύνει προειδοποίηση ότι δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις πληρωμές τόκων συνολικού ύψους 89,8 εκατ. γουάν (14,7 εκατ. δολαρίων), επικαλούμενη πιστωτική στενότητα, αλλά και αδυναμία να αντλήσει αρκετά κεφάλαια για να καταβάλει τις πληρωμές.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά είχε καταρτίσει σχέδιο πώλησης περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, χωρίς όμως επιτυχία.

Ένα από αυτά ήταν η πώληση ενός σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά ούτε αυτό το σχέδιο προχώρησε. Μάλιστα η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις προβάλλεται ένας από τους λόγους αδυναμίας αποπληρωμής των ομολόγων της εταιρείας στην Κίνα που οδήγησε στην κήρυξη πτώχευσης.

«Προσπαθούμε να κλείσουμε τη συμφωνία στην Ελλάδα με μια λογική τιμή και να πληρώσουμε τους τόκους το συντομότερο δυνατό», είχε δηλώσει πηγή της εταιρείας στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua News.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οταν εφερνε και αφηνε 120 κοντεινερ στην Θεσσαλονικη και εκανε αλογιστα εξοδα, τα επερναν και κρυφα τα στελεχη της απο κατασκευαστικες ηταν καλα ομως ε? καλα να παθουν.

Comments are closed.