Ταξιδιώτης επιβίωσε τρώγοντας μύγες, χαμένος στην αυστραλιανή έρημο

0
6

Ένας Γερμανός ταξιδιώτης που αγνοείτο για τρεις εβδομάδες στην αυστραλιανή έρημο, γνωστή και ως outback, στην περιοχή του Κουήνσλαντ επιβίωσε τρώγοντας μύγες και άλλα έντομα.

Ο 26χρονος Daniel Dudzisz βρέθηκε την Πέμπτη (6/3) από έναν μοτοσυκλετιστή κοντά στην περιοχή Cooper Creek at Windorah, νοτιοδυτικά του Longreach.

Είχε χαθεί στις 17 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια πεζοπορίας ανάμεσα στους οικισμούς Windorah και Jundah. Οι δύο πόλεις απέχουν μεταξύ τους 85 περίπου χιλιόμετρα και τις χωρίζει μια ξηρή, άνυδρη και αφιλόξενη περιοχή.

Ο νεαρός άνδρας είχε χαθεί εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και αποκλείστηκε από τις πλημμύρες, σε μια ακατοίκητη περιοχή όπως ο ίδιος είπε στην αστυνομία . Για να επιβιώσει αναγκάστηκε να τρώει έντομα. «Αν δεν το ακούσετε με τα αυτιά σας- και οι άνδρες μου το άκουσαν – μπορεί να μην το πιστέψετε, » δήλωσε ο Μάρκ Χέντερσον, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας

Ο Χέντερσον δήλωσε στο ABC Radio της Αυστραλίας ότι ο νεαρός τουρίστας είπε αστειευόμενος στους αστυνομικούς ότι με τον αριθμό των μυγών στην αυστραλιανή έρημο δεν πεινάει κανείς».

Άλλωστε το κρέας της μύγας αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και συχνά λίπους και σιδήρου.

Στόχος του Dudzisz είναι να διασχίσει με τα πόδια μια απόσταση 4000 χιλιομέτρων μέσα στο αυστραλιανό outback, από τη Νέα Νότια Ουαλία ως το Κουήνσλαντ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι Γερμανός θα συνεχίσει το ταξίδι του, ωστόσο υποσχέθηκε να ταξιδεύει σε κεντρικούς δρόμους και μόνο μέρα.

econews

Σχόλια