Λύκος: H οικολογία του φόβου προστατεύει οικοσυστήματα [video]

1
84

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο φόβος των άλλων ζώων για τους λύκους, διατηρεί τα οικοσυστήματα υγιή και ισχυρά.

Ο φόβος των ανθρώπων για τους λύκους, έχει οδηγήσει στη συστηματική προσπάθεια εξαφάνισης του, πλέον απειλούμενου, είδους. Αντιθέτως, ο φόβος που ο λύκος τρέφει σε φυτοφάγα, όπως ελάφια και άλκες, φαίνεται να συμβάλλει στη διατήρηση των οικοσυστημάτων πιο ποικίλων και υγιών.

Ο βιολόγος Aaron Wirsing και η ομάδα του διερεύνησαν για ποιο λόγο οι λύκοι και άλλα μεγάλα αρπακτικά είναι απαραίτητα για την άνθηση και τη συνέχεια ποικίλων οικοσυστημάτων. Χρησιμοποιώντας μια απλή βιντεοκάμερα, ο Wirsing κέρδισε μια μοναδική προοπτική στη σχέση θηρευτής/θήραμα και έριξε φως στο πολύπλοκο δίκτυο σχέσεων που υποστηρίζει τη ζωή στη φύση.

Η έρευνα που θα δείτε στο βίντεο, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, ότι η προστασία αυτών των αρπακτικών είναι κρίσιμη, όχι μόνο για τους λύκους ως είδος, αλλά και για εκατοντάδες άλλα είδη σε κάθε επίπεδο ενός οικοσυστήματος.

Δείτε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ:

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η μελέτη της συμπεριφοράς των ζώων είναι απο τα πιο εκπληκτικά πράγματα όσων αφορά την ερευνα.Πάντα ανακαλύπτεις κάτι νέο που σε εκπλησει και σου θυμίζει πόσο αρμονικά δομιμενη είναι η φύση και τα πλάσματα της

Comments are closed.