ΑΠΕ: στόχο άνω του 30% στην ΕΕ ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας

0
9

Οι υπουργοί Ενέργειας και Περιβάλλοντος πρέπει να υποστηρίξουν ένα δεσμευτικό στόχο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όχι λιγότερο από 30 % για το 2030, ως τον καλύτερο τρόπο για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της βιομηχανικής ηγεσίας της Ευρώπης.

Αυτή ήταν η προτροπή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας Thomas Becker, σε επιστολή που έστειλε σήμερα  προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Ο τομέας της αιολικής ενέργειας έχει δημιουργήσει πάνω από 250.000 θέσεις εργασίας, με τις ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής αιολικής ενέργειας να είναι παγκόσμιοι ηγέτες, επισημαίνει ο κ. Becker στην επιστολή του, αναφερόμενος στην ευρεία υποστήριξη από Διευθύνοντες Συμβούλους της Βιομηχανίας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις 12 Φεβρουαρίου.

Η μελέτη «Εκτίμησης των Επιπτώσεων 2030» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπίστωσε ότι ένας στόχος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 30 %, θα μπορούσε να δημιουργήσει 568.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στην Ευρώπη έως το 2030, και να εξοικονομήσει €260 δισεκατομμύρια από εισαγωγές ορυκτών καυσίμων, σε σύγκριση με το στόχο του 27 % που πρότεινε η Επιτροπή.

Σχόλια