Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Καλιφόρνια – Μαζικές εκκενώσεις λόγω κατολισθήσεων

0
10

Σφοδρή καταιγίδα χτύπησε την Παρασκευή την πληγείσα από την παρατεταμένη ξηρασία Καλιφόρνια.

Οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Νότιας Καλιφόρνια σημαίνοντας συναγερμό για κατολισθήσεις στις ημιορεινές κοινότητες όπου οι πρόσφατες πυρκαγιές έκαψαν μεγάλες εκτάσεις.

Χθες τέθηκαν σε ισχύ υποχρεωτικές εκκενώσεις πληθυσμών σε περιοχές του Λος Άντζελες και περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Λάσπη που έπεσε από τις πλαγιές που κάηκαν πριν από ένα μήνα, μετέτρεψε πολλούς δρόμους στην Αζούσα και στην Γκλεντόρια σε χείμαρρους.

Η βροχή και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στη Νότια Καλιφόρνια, ενώ συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες 14.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα. Προβλήματα σημειώθηκαν και στην βόρεια Καλιφόρνια, όπου 13.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

Στο Μαλιμπού τα συνεργεία έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να καθαρίσουν τα συντρίμμια από τις κατολισθήσεις που έκλεισαν μεγάλο τμήμα (16 χιλιόμετρα) του αυτοκινητόδρομου Pacific Coast Highway.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής σημειώθηκαν 158 τροχαία δυστυχήματα στο Λος Άντζελες, ενώ οι πυροσβέστες έσωσαν δυο άστεγους που είχαν σκαρφαλώσει με τους σκύλους τους στα δέντρα για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά.

Η καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα και στις αερομεταφορές. Το πρωί της Παρασκευής 19 πτήσεις ακυρώθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα του Λος Άντζελες.

Η καταιγίδα της Παρασκευής ανακούφισε τις πληγείσες από την παρατεταμένη ξηρασία περιοχές ωστόσο δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της κρίσης νερού που αντιμετωπίζει η πολιτεία της Καλιφόρνια.

econews

Σχόλια