Η ΔΕΗ βάζει "πλάτη" στη βιομηχανία – Η τρόικα ρίχνει "πόρτα" για τη διακοψιμότητα

0
14

Εκπτώσεις που θα υπολογίζονται σε συνάρτηση με τον όγκο της κατανάλωσης και κίνητρα για μεταφορά της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους μη αιχμής περιλαμβάνουν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ, που συνεδρίασε σήμερα με αντικείμενο την τιμολόγηση της βιομηχανίας.

Οι εκπτώσεις, όπως επισημαίνεται, γίνονται με επίκληση του «έκτακτου χαρακτήρα» των συνθηκών, έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, που είναι ένα συν ένα έτος αρχής γενομένης από 1-1-2014 και διαμορφώνονται ως εξής, σε σχέση με τα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ:

10% για όλες τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, όπως είχε προτείνει και η διοίκηση της ΔΕΗ.

-Επιπλέον 10% για όσες επιχειρήσεις καταναλώνουν πάνω από 1000 γιγαβατώρες το χρόνο.

-Για όσες έχουν κατανάλωση κάτω από 1000 γιγαβατώρες δίνεται έκπτωση 25 % στα τιμολόγια που ισχύουν τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, περιλαμβάνονται σε συνολικό «πακέτο» μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας που περιλαμβάνει μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου, επιστροφή κερδών από τη ΔΕΠΑ και πρόσθετες εκπτώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού για τις οποίες αναμένεται έγκριση από την τρόικα (σσ διακοψιμότητα).

—Τι γίνεται με τη διακοψιμότητα

Την απροθυμία της τρόικα συνεχίζει να συναντά το μέτρο της διακοψιμότητας παρότι σε αυτό στηρίζεται εν πολλοίς το πακέτο των 150 δισ. Ευρώ  για τη στήριξη της βιομηχανίας που εξήγγειλε πριν από μια εβδομάδα η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Οι εκπρόσωποι της τρόικα άφησαν μάλιστα αιχμές για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και τον τρόπο που το πράττει, χαρακτηρίζοντάς τα ατεκμηρίωτα και πρόχειρα κοστολογημένα.

Επίσης, σχολίασαν  οι τροϊκανοί, ότι η κυβέρνηση έσπευσε να τα ανακοινώσει χωρίς να έχει λάβει το «πράσινο» φως από τους δανειστές.

econews

Σχόλια